Acat Nederland
Image default
Gezondheid

Snurkbeugel kopen: 3 tips

Snurk jij, of je partner? Dan hebben vast al vele oplossingen tegen snurken de revue gepasseerd. De beste remedie tegen snurken is de snurkbeugel: 90% van de snurkers heeft er baat bij. Wil jij graag een snurkbeugel kopen? Lees dan hieronder waar je rekening mee moet houden.

Snurkbeugel: wat is het?

De snurkbeugel is een bitje dat je tijdens je slaap draagt. Het pakt de meestvoorkomende oorzaak van snurken aan, namelijk een blokkade van de luchtweg in de keel. Deze ontstaat doordat de spieren tijdens de slaap ontspannen en de onderkaak naar achteren zakt. Dit veroorzaakt vibraties van de slappe weefsels. Deze vibraties veroorzaken het vervelende snurkgeluid.

Een snurkbeugel lost het naar achteren zakken van de onderkaak op. Tijdens het dragen wordt de onderkaak lichtjes naar voren gedwongen. Hierdoor blijft de luchtweg vrij en is de ademhaling normaal. Kortom: het snurken stopt. 

Snurkbeugel kopen: 3 belangrijke tips

Wil jij graag een snurkbeugel kopen? Dan zijn er verschillende zaken om te overwegen. Wij zetten 3 belangrijke tips voor je op een rij.

1. Aanpasbare beugel

Zorg ervoor dat je kiest voor een aanpasbare beugel, ofwel: een snurkbeugel op maat. Een beugel die precies is aangepast aan je eigen gebit, zal veel fijner zitten in je mond. Daarnaast zal een op maat gemaakte beugel veel effectiever zijn werk kunnen doen.

Een mogelijke manier om een snurkbeugel op maat aan te schaffen is via de tandarts. Helaas is dit een zeer prijzig proces: het kost vaak meerdere honderden euro’s en wordt niet vergoed door je zorgverzekering (tenzij je aantoonbaar last hebt van slaapapneu).

Een zeer goed alternatief is een aanpasbare snurkbeugel online te kopen. Deze beugels kun je vaak zelf thuis op maat maken en kosten vaak slechts enkele tientjes. Je kunt daarna eventueel altijd nog kiezen om voor een snurkbeugel van de tandarts te gaan.

2. Niet goed, geld terug garantie

Sommige bedrijven bieden een niet goed, geld terug garantie. Dat betekent dat je de beugel terug kunt sturen en je geld terugkrijgt als het middel voor jou toch niet blijkt te werken. Ideaal.

3. Positieve ervaringen

Let er daarnaast tijdens de aanschaf van je snurkbeugel op dat je kiest voor een webshop met bestaande klantervaringen, en nog belangrijker: dat deze reviews positief zijn. Ga beter niet in zee met onbekende bedrijven waarvan je geen klantervaringen kunt vinden. Dit is vaak een rode vlag.

De snurkbeugel van Mr. Anti Snurk is een zeer goede optie als je wilt gaan voor een goedkope, aanpasbare snurkbeugel (€27,95) met een proefperiode (7 dagen) en vele positieve reviews.