Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

Perfecte manieren om jouw voetbalskills op te krikken!

Perfecte manieren om jouw voetbalskills op te krikken!

Wil je graag op een beter niveau leren voetballen? Uiteindelijk mee kunnen spelen met de ‘’grote jongens’’? Oefening baart kunst, knoop dat maar goed in de oren! Maar uiteindelijk moet je wel voldoende oefenen om dat daadwerkelijk te kunnen behalen. Dat betekent niet alleen tijdens de trainingen; het best train je thuis ook nog een aantal keer per week! Maar hoe kan je dit nou op een efficiënte manier doen, al helemaal wanneer je geen trainer bij de hand hebt? We geven je graag een aantal tips om thuis door te kunnen blijven oefenen!

 

DIY YouTube filmpjes

Op YouTube kan je uiteraard een hoop sportfilmpjes vinden, maar wist je dat er ook een hoop filmpjes te vinden zijn waar ze je uitleggen hoe je je zelf kan aanleren verschillende trucjes of oefeningen uit te voeren? Bekijk deze filmpjes eens rustig en ga er mee aan de slag; voor je het weet kan jij ook 10 keer hooghouden, of een bal zo schoppen dat deze precies rechts in de kruising van het doel beland! Wanneer een filmpje nog te moeilijk blijkt, bekijk dan of je een ander filmpje kan vinden met een minder hoge kwaliteit van het spel!

 

Oefenmaterialen

Tuurlijk weet jij waarschijnlijk ook als geen ander dat je prima kan voetballen op straat en jezelf ook dingen kan aanleren, zolang je maar een fijne voetbal, een muurtje of een stoeprand ter beschikking hebt! Maar wist je dat er een aantal materialen ontzettend goed van pas kunnen komen als jij graag beter wilt leren voetballen? Zo kan je bijvoorbeeld een van de voetbal rebounders van Soccer Concepts aanschaffen, waarmee je kan leren aannemen, passen, en zelfs kan leren schoppen vanuit bepaalde hoeken!

 

Een ander hulpmiddel waar je, vooral voor je techniek een hoop aan zal hebben, is het aanschaffen van een aantal pionnen. Zo kan je bijvoorbeeld de pion gebruiken als jouw tegenstander, of de pionnetjes gebruiken om te leren slalommen en nog sneller met de bal aan je voet te kunnen lopen.

 

Tot slot willen we je de tip van een precisie doek zeker niet onthouden. Met een precisie doek, kan je naar het dichtbijgelegen voetbalveldje waar een doel staat. Dit doek kan je tegen het doel aan hangen, en zo heb jij een richt gat waar je doorheen moet proberen te scoren. Als je hier mee oefent en oefent, zal jouw pass op den duur een stuk scherper worden en jouw voetbalkwaliteiten dus een stukje hoger liggen!