Acat Nederland
Image default
Auto’s en Motoren

Chiptuning Den Haag

Chiptuning Den Haag

Chiptuning werkt als volgd. Lucht gaat in de motorcilinders en wordt vermengd met brandstof. Het mengsel ontbrandt en de explosie die het veroorzaakt, zorgt ervoor dat de wielen van je auto draaien. De meer bedreven onder jullie zullen de hoeveelheid fijne kneepjes kennen die niet in de vorige zin zijn genoemd, maar deze (zeer) basiskennis is voldoende om de boodschap over te brengen.

Zoals u kunt zien, zijn de belangrijkste aspecten van dit proces de lucht (eigenlijk de zuurstof erin) en brandstof in de motor. Beide zijn nodig om een ​​motor te laten werken, en hoe meer er zijn, hoe meer vermogen de motor heeft. Het derde aspect is het ontstekingstijdstip, dat wil zeggen op welk moment het lucht-brandstofmengsel ontsteekt. Chiptuning maakt je auto zuiniger en sneller.

Dit brengt ons terug bij de twee jongens vanaf het begin met de twee enorm verschillende tuning-ervaringen. Goede afstemming wordt uitgevoerd met behulp van goede tools die verbinding maken met de ECU en de informatie erin betrouwbaar kunnen lezen en schrijven. Ze zijn niet goedkoop. Bovendien worden de metingen die de tuners informatie geven om mee te werken uitgevoerd op rollenbanken die ook niet goedkoop of klein zijn. Een goed afstemmingsproces kost ook tijd.

Wat gebeurd er bij Chiptuning?

Voor een optimale werking moeten de hoeveelheden lucht en brandstof in de motor in een bepaalde verhouding staan. Deze verhouding wordt stoichiometrisch genoemd en wanneer de motor in deze verhouding werkt, zou dit moeten betekenen dat alle lucht en brandstof tijdens de verbranding worden verbrand. Voor benzinemotoren is deze verhouding 14,7:1, wat betekent dat er voor elke eenheid brandstof 14,7 eenheden lucht zijn.

Chiptuning Den Haag wordt uitgevoerd door de juiste garage’s. Maak vandaag nog een afspraak bij Tuning Center.

 

https://tuning-center.nl