Acat Nederland
Image default
Woningen

Tegelboor 6mm een kleine stukje specialistisch gereedschap die we allemaal wel eens nodig hebben.

Een tegelboor 6mm, is vaak een holle diamantboor Ø 6 mm, is eigenlijk een specialistisch stukje gereedschap maar wel eentje die iedereen met een keuken badkamer en tuin wel eens nodig heeft. Keramische tegels zijn tegenwoordig zeer populair maar blijven af en toe een ontzettend lastig materiaal om te bewerken. Het is vooral belangrijk om te zorgen dat de tegelboor niet verbrand. Dit kan worden voorkomen door te werken met goede koeling, de juiste techniek en het juiste toerental. Of bijvoorbeeld een boortje met ingebouwde koeling doormiddel van goede ventilatie en hardwax. Natuurlijk is het bij de aanschaf ook belangrijk dat u beschikt over een machine met het juiste vermogen en de juiste aansluiting of eventueel een geschikt verloopstuk.

Hieronder leggen we kort uit wat het verschil tussen nat en droog boren is. Natuurlijk is er bij nat boren waterkoeling nodig om ervoor te zorgen dat de boorkop niet verbrand. Wat belangrijk is om te weten, is dat in beide gevallen, je tijdens het boren altijd licht moet tolt en duwende-trekkende beweging moet maken voor optimale koeling van de boorkop.

Nat boren van kleine bevestigingsgaten.

Om tegels nat te kunnen boren is het belangrijk dat de boorkop continu voorzien wordt van waterkoeling. De natte boortjes zijn de meest verbrande boren, daarom is droogboren voor de meeste gebruikers aan te raden.

Droog boren van kleine gaten.

Bij het droog boren van de gaten wordt een haakse slijper gebruikt de hardwaxboortjes voor de slijptol hebben een M14-aansluiting. Door het hoge toerental gaat het boren van een gat met een haakse slijper snel:

Boren met een haakse slijper gaat het best met 10.000 tot 14.000 toeren per minuut.
Een boor wordt door de hoge toeren wel flink heet zorg dat deze niet verbrandt door een ‘tollende beweging’ te maken. Start bij het boren met een hoek van ongeveer 30 graden en tol continue zo wordt de lucht uit het boorgat geblazen. Maak tijdens het boren geregeld een duwende en trekkende beweging

Boren in tegels kan erg tijdrovend zijn, maar nu je eenmaal weet hoe het moet is het niet zo lastig. Natuurlijk is het belangrijk dat je een goede boor en de juiste technieken gebruikt.

Ik hoop dat dit artikel je wat duidelijkheid heeft gegeven over tegelboren!

https://www.diacom.nl

Gerelateerde artikelen

Uw buitenrenovaties in orde!

Wanneer loodgieter met spoed inschakelen?

Binnendeuren plaatsen prijs