Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

Overkapping plaatsen? Let op!

Steeds meer mensen doen het: een overkapping plaatsen in de achtertuin. De overkapping zorgt voor meer leefruimte en heeft vaak een gezellige sfeer. Als je een overkapping wilt plaatsen, dan moet je wel weten wat jouw eigen voorkeuren zijn. Wanneer je zonder enige voorbereiding een overkapping plaatst, dan valt het achteraf waarschijnlijk tegen. Je weet namelijk niet waar je rekening mee moet houden en welke verschillende opties er allemaal mogelijk zijn. Wij benoemen graag een aantal belangrijke punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een overkapping. Lees snel verder en ga voorbereid aan de slag. 

 

Houtsoorten

In de markt van de overkappingen bestaan er vele verschillende houtsoorten. Ieder houtsoort heeft haar eigen kenmerken en daarmee ook haar eigen kwaliteit. De houtsoorten verschillen enorm van prijs. Een overkapping gemaakt van hardhout gaat lang mee, maar is daarom ook één van de duurste overkappingen. Kies jij voor een ander houtsoort, bijvoorbeeld: grenen of vuren? Dan moet je ervoor zorgen dat het hout vooraf goed behandeld is en gedurende haar levensduur ook goed behandeld blijft. Voor een lange levensduur moet je met enige regelmaat de overkapping lakken en beitsen. 

 

Kwaliteiten 

Ga jij voor een houten overkapping? Dan is de kwaliteit gemiddeld genomen goed. Daarnaast worden er ook overkappingen gemaakt van aluminium. Aluminium wordt vaak verkocht met een lage kwaliteit. Het aluminium is erg dun en dus niet stevig of het gaat na verloop van tijd verkleuren. De kwaliteit van het aluminium kan ook hoog zijn, maar let hier dus goed op! 

 

Plaats jouw overkapping

Een overkapping is vaak niet voorzien van een volledige fundering. De fundering bestaat enkel uit een paar palen of staanders en deze moeten ook absoluut stevig kunnen staan. Vaak staat bij het product vermeld hoe je de overkapping het beste kunt plaatsen. Bij de plaatsing van sommige overkappingen zijn de palen zo lang, dat ze voor een deel in de grond worden geplaatst. Kom je er niet uit? Dan zijn er genoeg mensen die jou willen helpen met het plaatsen van jouw overkapping. Alles voor jouw overkapping vind je bij www.buitenkampioen.nl.

https://www.buitenkampioen.nl/