Acat Nederland
Image default
Auto’s en Motoren

Lenen voor de aankoop van een auto, wat moet je weten?

Indien je van plan bent om een (nieuwe) auto te kopen kan je dit voertuig op twee verschillende manieren betalen. Je kan er in eerste instantie bijvoorbeeld voor kiezen om de auto gewoon uit de hand te betalen. Dat kan eventueel interessant zijn omdat je op deze manier natuurlijk niet wordt geconfronteerd met de kosten die een autolening met zich meebrengt. Toch kiezen het merendeel van de mensen ervoor om geld te lenen voor de aanschaf van hun nieuwe auto. Hoe komt dat nu eigenlijk precies en wat moet je weten over de autolening? Blijf zeker verder lezen!

Waarom geld lenen voor de aankoop van een auto?

Er wordt door financiële experten benadrukt dat je het kapitaal dat je zelf hebt verzameld eigenlijk uitsluitend moet investeren wanneer je een bepaalde return on investment kan behalen. Dat is uitstekend advies en meteen ook één van de belangrijkste redenen waarom geld lenen voor de aankoop van een nieuwe auto zo populair is. Van een auto weten we namelijk dat ze eigenlijk een verloren investering is. Je zal er namelijk in nagenoeg alle gevallen (enkele uitzonderingen daargelaten uiteraard) nooit meer het bedrag bij verkoop uit halen welke je zelf hebt betaald. Omwille van deze reden wordt het afsluiten van een specifieke autolening altijd warm aanbevolen.

Kan je ook geld lenen voor een tweedehandse auto?

Geld lenen is zeker niet alleen maar mogelijk voor de aankoop van een nieuwe, maar ook voor een tweedehandse auto. Voor ongelofelijk veel mensen geldt dat ze tegenwoordig niet meer kiezen voor een compleet nieuw voertuig. Men kiest dan ook liever voor een mooier exemplaar (van een duurder merk) dat er toch reeds wat kilometers op heeft zitten. Ben jij dat ook van plan, maar heb je het vermoeden dat je dan het volledige aankoopbedrag volledig zelf dient op te hoesten? Dat is zeker niet het geval. Ook voor tweedehandse auto’s is geld lenen zeker geen enkel probleem.

Met welke voorwaarden moet je rekening houden?

Voor elke vorm van geld lenen geldt dat er bepaalde voorwaarden bestaan waar je aandacht aan moet besteden. In eerste instantie dien je bijvoorbeeld te kijken naar het bedrag aan inkomen dat je maandelijks weet te verzamelen. Dat inkomen vormt eigenlijk de basis voor de bereidheid van banken om jou een bepaalde lening te verstrekken. Hoe meer inkomen je hebt, hoe minder aanvullende waarborgen er zijn vereist en hoe meer bereidwillig banken zullen zijn om met een lening op de proppen te komen. Let echter wel, je inkomen is niet de enige, bepalende factor. Daarnaast spreekt het namelijk voor zich dat je ook rekening zal moeten houden met je uitgaven.

Heb je reeds een lening lopen voor een bepaalde aankoop of investering? Hou er dan altijd rekening mee dat dit lopende krediet mee zal bepalen hoeveel je nog kan lenen voor andere kopen of investeringen. Veel mensen houden hier geen rekening mee, maar de tijd dat je tot honderd procent (of meer) van je inkomsten kon afbetalen aan een lening behoort wel degelijk tot het verleden. Voor een overzichtelijk beeld van verschillende leningen ga je naar Geld.nl, daar kun je gemakkelijk verschillende leningen vergelijken.