Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Last van een stroomstoring in Apeldoorn, kijk eens naar deze tips

Woon je in omgeving Apeldoorn en heb je last van een stroomstoring? Lees dan deze tips die jou helpen met het oplossen van een stroomstoring en die jou ook helpen met het voorkomen van een stroomstoring. Een stroomstoring kan erg vervelend zijn, daarom heeft Elektricien Apeldoorn een lijstje met tips gemaakt voor jou zodat je altijd weet hoe je met zulke situaties om moet gaan. 

Lees hier tips die je tijdens de stroomstoring kan toepassen

Als je last hebt van een stroomstoring kun je het beste de volgende dingen doen:

 • Tijdens een stroomstoring is het belangrijk dat alle stopcontacten geen stroomkring meer vormen. Zorg er daarom voor dat alles uit de stekkers uit de stopcontacten zitten. Dit zorgt ervoor dat schade aan de apparaten wordt voorkomen. Ook is er geen overbelasting als het stroom weer terug komt.

 • Neem geen contact op met 112, een stroomstoring is namelijk geen acute nood. Bel wel naar het nationale stroomstorings nummer; 0800-9009. Het is belangrijk dat je telefoontjes zo veel mogelijk beperkt. Deze kunnen het netwerk overbelasten, noodoproepen kunnen daardoor niet meer doorkomen. 

 • Ontdek of het een stroomstoring in je hele straat/wijk is. Het kan namelijk ook zo zijn dat iedereen in de buurt last heeft van een stroomstoring. 

 • Zorg ervoor dat je de koelkast en de vriezer zo weinig mogelijk opent zodat het eten langer koud blijft en het niet kan ontdooien.

 • Als de hele buurt last heeft van een stroomstoring en je in goede staat bent, loop dan langs bij mensen die eventueel hulp nodig hebben. Neem eventueel een powerbank mee zodat lege telefoons nog steeds opgeladen kunnen worden. 

 • Als het winter is en je last hebt van een stroomstoring, zorg er dan voor dat je de deuren en ramen zoveel mogelijk gesloten laat. Zo blijft de warmte in het huis.

Lees hier de tips ter voorbereiding van een stroomstoring

Het is altijd goed om goed voorbereid te zijn voor situaties als dit. Lees hier alle handige voorbereidende tips voor als je een stroomstoring krijgt:

 • Zorg ervoor dat je altijd een opgeladen powerbank hebt die opgeladen is. Zo kun je nog steeds je mobiel opladen als er een stroomstoring is.

 • Hou altijd kaarsen, zaklampen, of lichtjes in een kast in huis. Zorg dat deze kast op een veilige en bereikbare plek is, zodat je deze ook kunt vinden als alle lichten zijn uitgevallen.

 • Zorg dat je een radio op batterijen hebt in je huis. Zo kun je nog steeds al het rampennieuws volgen.

 • Hou altijd voor de zekerheid een voorraad en andere noodhulp kitten in je woning op een koele plaats. 

 • Bewaar ergens in je woning drie liter water per persoon x drie dagen. Zo kun je bij rampen of andere situaties altijd gehydrateerd blijven. Dit is zeer belangrijk!

Goed om te weten: Bij stroomstoringen van langer dan vier uur ontvang je een schadevergoeding van je netwerkbeheerder. De netbeheerder zal deze automatisch binnen zes maanden na de stroomstoring uitkeren. De vergoeding is uiteraard aan een aantal voorwaarden verbonden.

Uiteraard kun je ten alle tijden Elektricien Apeldoorn inschakelen bij een stroomstoring.