Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Kapot glas in lood raam? Zo repareer je het

De glas-in-loodtechniek is al eeuwenoud. Om een decoratie in een raam te fabriceren werden kleinere stukken gekleurd glas met elkaar verbonden door loden strips. De loodlijsten die elkaar kruisten werden vervolgens aan elkaar gesoldeerd. Het resultaat was een karakteristieke uitstraling van de ramen en een uniek, kleurig geheel dat nog steeds door veel mensen gewaardeerd wordt. Veel bewoners kiezen ervoor om het glas in lood in de oude staat te laten, vanwege de authentieke uitstraling en de meerwaarde voor het pand. Na 60 tot 70 jaar is echter meestal restauratie of modernisering nodig.

Glas-in-loodramen netjes laten herstellen

Heb je schade aan je glas in lood in Eindhoven, dan is het goed om uit te zoeken welke onderneming gespecialiseerd is in reparatie. Wat je nodig hebt, is een glashandel in Eindhoven die al lang ervaring heeft met het herstellen van glas in lood of het restaureren van glas-in-loodramen die erg te lijden hebben gehad door weersinvloeden of druk op het lood. Gebroken glasdelen kunnen door medewerkers van de gespecialiseerde glashandel in Eindhoven vakkundig worden gerepareerd, met glas dat voor wat betreft kleur en structuur op het origineel lijkt. Daarnaast is het mogelijk om glas in lood te restaureren en tussen dubbel glas te plaatsen, zodat je in het vervolg bespaart op energiekosten.

Nieuw glas in lood laten plaatsen door goed opgeleid personeel

Ook nieuw gemaakt glas bestellen in Eindhoven is populair. Je denkt misschien dat glas in lood qua duurzaamheidseisen niet meer van deze tijd is. Dat valt echter reuze mee, want dit glas kan door de expert gewoon in dubbel glas of HR++ isolatieglas geplaatst worden. Gaat het om glas bestellen in Eindhoven en omgeving, dan is het van belang om een onderneming te vinden met personeel dat goed geschoold is. Deze vaklieden kunnen ook een gedegen advies geven over inbraakwerend, geluidswerend en zonwerend glas in lood.

Kiezen voor een glas-in-loodvakman met ervaring

Of het nu gaat om glas in lood voor een erker, een overkapping, een veranda of de bovenlichten van je woning, de professional in glas en lood kan altijd adviseren over de beste keuze. Wil je voor je glas-in-loodramen het juiste glas bestellen, dan is een glashandel die van glas in lood in Eindhoven zijn specialisme heeft gemaakt de beste keuze. Een glashandel in Eindhoven die al vaker bij mensen naar volle tevredenheid het glas in lood heeft gerestaureerd, gerepareerd of aangebracht heeft uiteraard de voorkeur. Zo kan je zo lang mogelijk genieten van glas-in-looddecoraties met een authentieke uitstraling en een lange levensduur.

https://akkerglas.nl/