Acat Nederland
Image default
Financieel

Je volgende koopwoning

Wat komt er allemaal bij kijken als je jouw volgende woning gaat kopen? Leuk dat jullie overzien om een volgende koopwoning aan te schaffen! Indien jullie al over een koopwoning beschikken en overgaan naar een andere koopwoning willen jullie vast weten waar je aan toe bent en wat er allemaal bij komt kijken bij de overstroom fase. Voor 2013 golden er andere regels dan in het heden en daarom is het goed om je zo concreet mogelijk te laten adviseren door een goede hypotheekadviseur. Op fiscaal gebied is er sinds januari 2013 nogal wat veranderd. Dit is onder andere de hypotheek vorm. Je kunt sinds 2013 alleen nog maar lineaire en annuïteiten hypotheken afsluiten als je gebruik wilt kunnen maken van hypotheekrente aftrek. Indien je over een andere hypotheekvorm beschikte voor 2013 mag deze onder bepaalde eisen worden meegenomen. Een goed en passend hypotheekadvies aansluitend op de persoonlijke situatie is daarom van essentieel belang. Dit kan via topadviseurs van Harmsbakx.

Afsluiten van een hypotheek bij je volgende koopwoning.

Extra leningen die je naast bijvoorbeeld je oude bank of spaarhypotheek moet bijlenen moeten binnen 30 jaar worden afgelost volgens de nieuwe regels. Ook maken “doorstromers” van de ene naar andere koopwoning sinds 2004 gebruik van de bijleen regeling. De overwaarde van de oude koopwoning moet dus meegenomen worden om de nieuwe koopwoning te kunnen financieren naast de afgesloten hypotheek om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek. Dit geld ook voor winst uit de vorige woning. Je betaald wel de volledige hypotheekrente als deze winst niet wordt gebruikt voor de financiering voor de nieuwe koopwoning of verbouwing daarvan. Kortom, deze tips kun je wat mee en bespreken met jouw adviseur bij Harmsbakx.

Hypotheekadviseur

Een hypotheekadviseur van Harms&Bakx is vakbekwaam en zal je voorzien van persoonlijk en passend hypotheekadvies. De adviezen zijn volledig en je kunt met alle vertrouwen contact opnemen met een van onze adviseurs. Deze spontane adviseurs beloven dat het geen saai standaard gesprek gaat worden. Wij denken met jou mee en zorgen voor een compleet plaatje wat betreft het financieren van jouw volgende koopwoning. Wij komen bij jou thuis om het gesprek te houden waar je alles bij de hand hebt. Persoonlijk contact staat centraal. 

Makelaar

Sinds 1 februari 2021 is de WitteWoning makelaars Apeldoorn een samenwerking aan gegaan met Harms&Bakx. De WitteWoning makelaardij is een onafhankelijke, proactieve en energieke makelaardij die niet kan wachten om jou te helpen!

 

Harms&Bakx

De Eglantier 404 

7329DL Apeldoorn

https://www.harmsbakx.nl/hypotheek/je-volgende-koopwoning