Acat Nederland
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe werk je nou georganiseerd?

Ben je vaak druk op het werk en ligt je bureau er chaotisch bij? Dan wordt het erg lastig om georganiseerd te werk te gaan. Je kunt dit tegengaan door je aan een planning te houden, dingen te registreren en je bureau schoon te houden. Dit geeft je meer rust en zorgt ervoor dat je georganiseerd kunt werken. In deze blog geven wij je verdere uitleg!

Urenregistratie

Bijhouden wanneer en hoe lang je werkt is de eerste stap naar het georganiseerd werken. Nu je bijhoudt hoeveel tijd je spendeert aan je werk kun je je planning hierop aanpassen. Wanneer je een urenregistratie hanteert weet je ook in de toekomst hoe lang je ongeveer met een bepaalde taak bezig bent. Dit helpt bij het inplannen van je activiteiten en zorgt voor meer overzicht.

Agenda

Nu je je urenregistratie op orde hebt, heb je een overzicht van je bezigheden en de daarbij horende uren op het werk. Een agenda is een handige aanvullende tool hiervoor om je activiteiten en werkzaamheden in te plannen. Zo weet je hoe lang je ongeveer met iets bezig bent en kun je zien wat je de komende week nog moet doen. Je kunt zowel een digitale als een papieren agenda onderhouden, de keuze is geheel aan jou. Wanneer je een digitale agenda gebruikt, kun je deze laten synchroniseren tussen je apparaten en heb je op die manier altijd je agenda bij de hand.

Opruimen

Probeer er ook altijd voor te zorgen dat je een opgeruimd bureau hebt. Dit zorgt voor meer rust in je hoofd tijdens je werkzaamheden. Probeer zo min mogelijk te eten aan je bureau, wanneer je dit toch doet zorg er dan wel voor dat je na elke maaltijd je spullen netjes opruimt en rommel van het bureau veegt. Aan het einde van de dag ruim je je bureau leeg zodat je de volgende dag fris aan een leeg bureau kunt werken.