Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Gezonder leren eten

Een hele mooie manier om gezonder te leven, is om te beginnen met gezonder leren eten. Waar het alleen vaak mis gaat, dat is dat er geen duidelijke doelen worden gesteld. Vaak blijft het dan bij ‘ik wil iets gezonder eten’. Alleen als je dat doel pakt, hoe doe je dat dan?

Iets gezonder eten

Wat er mis is met ‘ik wil iets gezonder eten’? Dat is dat het gewoon niet concreet is. Als het niet concreet is, kun je ook niet toetsen of jij je er genoeg aan hebt gehouden. Je kunt er ook moeilijker rekening mee houden als je gaat boodschappen. Wanneer is het dan gezond genoeg?

Wat ook een nadeel is, dat als je ‘iets gezonder wilt gaan eten’, wil, dat je in het begin wellicht jouw boodschappenmandje volgooit met mega gezond eten en geen snacks meer pakt. Kortom, het gevaar ligt op de loer, dat je mega fanatiek begint, om vervolgens na een week of twee weken weer als een plumpudding in elkaar te storten. Dan jezelf weer een slapjanus vindt en dat je daarna er niet meer aan begint, omdat het toch niet lukt.

Kies voor een redelijk gezond eetschema

Wat is dan wel slim? Met een redelijk gezond eetschema, maak je het concreet wat je wel en niet eet. Bovendien zet je er om de zoveel tijd ook heerlijke pizza of patat dag in, afhankelijk van wat jouw guilty pleasure is. Gaat de eerste week bijvoorbeeld goed? Zet dan ook in het schema, dat je bijvoorbeeld op de laatste dag een pizza als beloning krijgt.

Het nadeel van een eetschema dat alleen maar gezond is, is dat je het niet levenslang volhoudt. Je kunt wel denken dat jou dat wel lukt, maar het is gewoon niet slim, om de lat zo hoog te leggen. Dan maak jij het jezelf namelijk onnodig moeilijk mee. Eigenlijk is het een vorm van zelfsabotage, zonder dat je het door hebt.

Wil je een beetje hulp bij het gezonder eten? Je kunt ook een goed vol te houden gezond eetschema laten maken, speciaal voor jou https://eetschema.net/

https://eetschema.net/