Acat Nederland
Image default
Industrie

Ga voor thermisch verzinkt staal naar deze professionals

Maak kennis met Verzinkerij Rijen in Gilze-Rijen. Dit vakkundige bedrijf is gespecialiseerd in het verzinken van staal. Om tot thermisch verzinkt staal te komen moet het staal een proces ondergaan waarbij het materiaal wordt ondergedompeld in een bad van vloeibaar zink. Dit proces is van belang, omdat staal anders roest, slijt of corrodeert wanneer het in aanraking komt met water en zuurstof. Staal wordt natuurlijk veel gebruikt in de bouw en voor bouwconstructies. Het is daarom niet veilig als het gaat slijten. Dit maakt dat het verzinken van staal een belangrijk proces is om veiligheid in een nieuwbouwproject te garanderen. Bovendien zorgt het ook voor minder onderhoud.

Hoe ziet het thermische verzinkproces eruit?

Om tot kwalitatief thermisch verzinkt staal te komen, vindt er eerst een voorbehandeling plaats. In deze voorbehandeling wordt het staal ontvet, gebeitst en gefluxt. De constructie wordt bij Verzinkerij Rijen hierna verwarmd en vervolgens ondergedompeld in de zinkpan. Deze pan bestaat uit zink dat maar liefst verwarmd is tot 450 graden. Door dit proces wordt uw constructie beschermt tegen roest en onderroest. Door middel van verzinken wordt verzwakking van de constructie voorkomen. Zo wordt de levensduur van het materiaal verlengd en is er bijna geen onderhoud meer aan het staal nodig. Na het verzinken van staal, gaat het materiaal van 10 tot 50 jaar mee. Hoelang het precies meegaat, is afhankelijk van de dikte van het laag zink die aangebracht wordt.

Ga voor veiligheid en vraag een offerte bij hen aan

Zorg voor de juiste veiligheid in uw nieuwbouwproject en laat uw constructie zinken door Verzinkerij Rijen. Via hun website vraagt u eenvoudig een offerte bij hen aan. Wist u dat dit vakkundige bedrijf ook werkt volgens de geldende normen en eisen die gesteld worden aan het verzinken van staal? Zo verzekeren zij u stabiel kwalitatief thermisch verzinkt staal!