Acat Nederland
Image default
Zakelijk

elektrisch verstelbaar bureau om zitten en staan af te wisselen bied echt voordelen

Zit-stabureaus voorbij de hype

Enige tijd werd gedacht dat het elektrisch-verstelbaar-zit-stabureau niet meer dan een hype zou zijn. Een fase zoals er zovele op de kantoren zijn geweest door de jaren heen. Nu echter blijkt dat de voordelen van deze bureaus daadwerkelijk bestaan, wordt er echter anders over gedacht. De hype is geen hype meer, het is een blijvertje. Dit komt natuurlijk vooral ook doordat er veel goede eigenschappen aan deze bureaus en hun uitwerking te koppelen zijn. Het is goed om eens te bekijken wat deze eigenschappen allemaal zijn en hoe je hiervan profiteert. Ze zijn er voor werkgevers en werknemers.

Goed voor het gevoel

Vraag het iemand die al langer achter een zit-stabureau werkt en het antwoord zal vaak dezelfde strekking hebben. Sinds voor dit bureau gekozen is, is het gevoel een flink stuk beter. De houding voelt actiever. Daarnaast voelt de medewerker zich een stuk frisser. Dit zijn de soorten gevoelens waarmee goede prestaties te leveren zijn. Dat is dus niet alleen voor een medewerker van groot belang. Ook voor de werkgever is er op die manier veel meer uit een dag te halen. Dit verklaart ook waarom de bureaus niet alweer verdwenen zijn van de werkvloeren in Nederland.

Beter voor de gezondheid

Het gebruik van het zit-stabureau is vooral toegenomen om de gezondheidsproblemen die door veel zitten zijn ontstaan terug te dringen. Denk bijvoorbeeld aan problemen als pijn in rug en nek, maar denk ook aan de problemen met de cardiovasculaire gezondheid. Al dit soort zaken worden enigszins teruggedrongen door het bureau te veranderen. Er zijn nog altijd veel wetenschappelijke onderzoeken gaande om precies te achterhalen welke voordelen de veranderingen nu eigenlijk allemaal precies met zich meebrengen. Het kunnen er dus ook zelfs nog meer zijn dan op dit moment gedacht wordt. Dit zegt veel over de waarde van zitstabureaus.

Toename van het aantal

Niet alleen is de hype een blijver geworden, ook dijt de olievlek verder uit. Waren er eerst slechts één of twee collega’s op een kantoor te vinden die hiervoor kozen, inmiddels zijn er kantoren waar het zit-stabureau in de meerderheid is. Meer en meer mensen zien de kwaliteit van het leven beter worden. Daar willen ze zelf ook wel van profiteren. De voordelen die zowel op geestelijk vlak als fysiek te ervaren zijn, wordt het leven zowel op als buiten kantoor een flink stuk leuker. Het bureau draagt daar in grote mate aan bij op deze manier.

https://www.moonenimportexport.nl/bureaus/elektrisch-verstelbaar-bureau/