Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

Een dekbedovertrek strijken: zo pak je dat aan

Een dekbedovertrek strijken is niemands hobby, maar het moet toch gebeuren als je geen kreukels in je beddengoed wilt. Het is een behoorlijk lastig karwei om zo’n groot stuk stof netjes te strijken. Gelukkig hebben we een aantal handige tips voor je verzameld.

Deel voor deel
Je kunt zo’n groot stuk stof nou eenmaal niet in één keer op een strijkplank leggen, zoals dat met een T-shirt bijvoorbeeld wel het geval is. Werk in plaats daarvan in stroken van links naar rechts. Strijk het dekbedovertrek eerst met je handen glad op de strijkplank, voordat je er met het strijkijzer overheen gaat. Doe je dit niet, dan creëer je juist kreukels in het dekbedovertrek. 

Zet naast de strijkplank twee stoelen neer, waarop je het gestreken deel van het dekbedovertrek kan laten rusten. Zo voorkom je dat er direct weer nieuwe kreukels ontstaan.

Maak het nat
Zie je het niet zitten om met een strijkijzer in de weer te gaan? Of wil je het beddengoed er gewoon even netjes uit laten zien, omdat je gasten verwacht? Goed nieuws, er is namelijk een truc om kreukels snel uit dekbedovertrekken te halen. Maak je bed strak op en spuit het dekbedovertrek een beetje nat met een plantenspuit. Trek het nog een beetje strakker, laat het drogen en weg is de kreukel! Deze tip werkt het best voor enkele kreukels in je dekbedovertrek. Zit het dekbedovertrek helemaal onder de kreukels? Dan kan je er het best toch even een strijkijzer bij pakken. 

Extra tip: wil je ervoor zorgen dat je bed heerlijk ruikt? Voeg dan een druppel parfum of rozenwater aan het water in de plantenspuit toe. Wees niet té enthousiast. Je wilt namelijk niet wakker komen te liggen van de geur.

Dekbedovertrek kopen
Een nieuw dekbedovertrek kopen? Bij Dekbeddenovertrekken & Zo vind je prachtige dekbedovertrekken van merken die hoogwaardige kwaliteit leveren. Je kunt kiezen uit diverse maten, kleuren en designs. Het mooie van nieuw dekbedovertrekken? Ze worden zonder kreukels geleverd!

 

https://www.dekbedovertrekkenenzo.nl/