Acat Nederland
Image default
Auto’s en Motoren

Een caravan verkopen, waar houd je rekening mee?

Wanneer je een caravan wilt verkopen, dan is dit niet iets wat je zomaar even doet. Het is iets waar nog best wel het een en het ander bij komt kijken. Vandaag behandelen wij de meest gestelde vragen met betrekking tot de verkoop van een caravan.

Hoe moet dit dan?

Hoe gaat een caravan verkopen dan precies in zijn werk? Dat is natuurlijk de eerste vraag die op komt zetten bij het onderwerp caravan verkopen, een manier is om gewoon te adverteren bij diverse verkoopfaciliteiten zoals caravanbladen. Je kunt ook een caravanopkoper benaderen om na te gaan of hij interesse heeft in het overkopen van jouw caravan. De kans dat je reacties krijgt op een advertentie, waar je deze dan ook plaatst, is groot. Caravans zijn veel gevraagd in Nederland, vooral door opkopers. Je kunt je ook aanmelden bij een caravanmakelaar, ja deze bestaan serieus. Deze kan de verkoop regelen voor jou zonder dat jij er nog naar hoeft om te kijken.

Wanneer is het beste moment?

Je kunt eigenlijk gedurende het hele jaar een caravan verkopen, wel moet je rekening houden met de gedachte dat het aanbod na de zomer een stuk hoger zal zijn, omdat de vakantieperiode dan is afgelopen en veel mensen hun caravan willen verkopen. Echter, voor de zomerperiode is de vraag natuurlijk weer hoger, omdat mensen dan op vakantie willen, en velen dan ook een camper zoeken.

Snel er vanaf, hoe dan?

Je hebt ook mensen die er zo snel mogelijk vanaf willen, hoor jij bij deze groep? Dan moet moet je nu even goed opletten. Zoals net gezegd kun je altijd wel een opkoper vinden die geïnteresseerd is in de caravan, als je er echt zo snel mogelijk vanaf wilt, dan is dit echt de beste optie. Of je kunt wel ergens anders adverteren, maar dan onder de marktprijs. Een caravanmakelaar is hier ook een uitstekende optie, deze kunnen de caravan binnen enkele weken doorverkopen.

Internet is altijd praktisch!

Internetverkoop is nog altijd een van de meest hippe dingen van de laatste jaren, en met een caravan is dit dus ook zeer goed mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld platformen als marktplaats gebruiken om op te adverteren. Houd er echter rekening mee dat er mensen zullen zijn die de caravan eerst willen zien voordat ze tot een koop overgaan.

Papierwerk is van uiterst belang!

De caravan moet worden overgeschreven van naam tot naam door de koper, dit kan bij een kentekenbalie. Let er wel op dat je de koper alle benodigde papieren meegeeft, en dat jij van een vrijwaringsbewijs krijgt. Belangrijke papieren zijn papieren zoals , overschrijvingsbewijs, tenaamstellingsbewijs of een kentekenkaart met de zogeheten tenaamstellingscode. Een caravan verkopen kan wél zonder kentekenpapieren, maar dit is alleen mogelijk voor caravans met een maximaal toegestane massa van 750KG, met alles daarboven is het helaas niet mogelijk.