Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Duurzamer leven met een klein budget

We zien dat duurzamer leven steeds belangrijker wordt. Niet alleen voor onze gezondheid, maar ook voor onze planeet. Als we met zijn allen langzaamaan kleine stappen maken, kunnen we een hoop redden en nog veel genieten van al het moois wat onze planeet ons biedt! Wat je vaak hoort is dat duurzaam leven te duur is en dat dit alleen kan wanneer je rijk bent. De meeste mensen stellen veel dingen daarom ook uit tot ze genoeg verdienen of naar een locatie verhuizen waar al veel duurzamer geleefd worden vanuit de gemeente. Toch kun je ook met een klein budget duurzamer leven.

Kies je omgeving goed uit

Ben je van plan binnenkort te gaan verhuizen? Zoek dan wijken op waar vanuit de gemeente enorm veel wordt gedaan op het gebied van duurzaamheid. Denk hierbij aan een slimme afvalcontainer (Nederlands) in je wijk waar je afval moet scheiden, een schone straat, zonnepanelen als energiebron en meer. Vaak zijn dit wat duurdere wijken maar als je goed zoekt kun je ook huizen vinden die binnen je budget vallen.

Merk je dat je dit lastig vindt of wil je niet in die wijken wonen vanwege de locatie of iets anders? Dan kun je dit ook oplossen door zelf een voorstel te schrijven aan je gemeente voor de wijk waarin je woont of gaat wonen. Je kunt met je buren een petitie starten en een voorstel opsturen. Samen met de gemeente kun je in gesprek gaan om te kijken wat verbeterd kan worden op het gebied van duurzaamheid.

Duurzamer in huis leven

Duurzaam in huis leven is heel eenvoudig. Gebruik zo min mogelijk plastic. Hoe kun je dit doen? Haal katoenen boodschappentassen en neem deze altijd mee. Zo sta je niet in de winkel weer een nieuwe plastic tas af te rekenen en je huis nog meer op te vullen met deze onhandige tassen. Ook kun je plastic rietjes voorgoed verbannen uit je huis en bamboe of metalen rietjes kopen. Het voordeel is dat deze vrijwel altijd in de vaatwasser kunnen! Je kunt ook besparen op je maandelijkse kosten aan je energiemaatschappij. Hoe? Schaf Philips Hue lampen aan waarmee je maandelijks enorm bespaard. Het is een investering als eerste aankoop maar je zult maandelijks merken dat je goedkoper uit bent dan het gebruiken van je huidige lampen die duurder zijn voor je portemonnee en slechter voor het milieu.