Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

Dit doet de notaris als u een huis gaat kopen

Dit doet de notaris als u een huis gaat kopen

Wilt u voor het eerst een huis kopen, maar weet u niet goed waar u aan moet denken bij het aanvragen van een hypotheek? Logisch, want de meeste mensen die voor het eerst een huis kopen hebben er nog geen ervaring mee. Om te beginnen is het belangrijk dat u contact opneemt met een notaris. Een notaris kan u helpen bij de hypotheek, maar het belangrijkste is dat een notaris nodig is bij het opstellen van de contracten. Bent u benieuwd wat een notaris allemaal doet bij de overdracht? Lees dan verder en kom erachter!

 

Controleren van het koopcontract 

Om te beginnen controleert de notaris het koopcontract. Hierbij worden alle details doorgenomen, zodat er geen fouten in kunnen staan. Is dit wel het geval? Dan is het fijn dat de notaris erachter is gekomen en kan het zo snel mogelijk worden aangepast. Het is natuurlijk belangrijk dat een contract voldoet aan de wensen van de kopers en de verkopende partij. Om de verkoop zo spoedig mogelijk te laten verlopen en het aan beide wensen te laten voldoen, controleert de notaris dus het contract. 

 

De transportakte 

Na het controleren stelt de notaris de transportakte op. Dit is een akte waarmee u eigenaar wordt van de woning op de datum van overdracht. In deze akte staat beschreven van wie het wordt. Ook staat hier de verdeling in procenten bij. Als u samen een huis koopt, is de verdeling voor beide 50 procent. 

 

Laat u adviseren

De notaris is dus verantwoordelijk voor de volledigheid en de juistheid van de documenten. Bent u van plan om op korte termijn een huis te kopen en zoekt u een notaris? Dan kunt u een kijkje nemen op de website van Suwijn notarissen. Neem contact op en laat u adviseren!

 

https://suwijn.nl/