Acat Nederland
Image default
Eten en drinken

De veelzijdigheid van een keukenmachine

Bij het bereiden van eten maak je wellicht gebruik van veel verschillende apparaten. Steeds meer mensen schaffen een keukenmachine aan omdat deze machine heel veel verschillende dingen kan en daardoor veel ruimte en tijd bespaard. In dit artikelen gaan we iets verder in op de keukenmachine, waar je deze voor kunt gebruiken en waar je op kunt letten bij het kopen van een keukenmachine.

Wat kan je doen met een keukenmachine?

De machine is een veelzijdig apparaat en je kunt en mee hakken, snijden, roeren/mengen, mixen en raspen. Ook wordt er heel vaak deeg en beslag in gemaakt. De motor van de keukenmachine kan op een bepaalde kracht / snelheid worden ingesteld zodat deze heel gelijdelijk rond draait en een perfecte mix maakt. Ook is het apparaat erg krachtig waardoor het allemaal heel gemakkelijk en snel gaat zonder zelf met de garde of met een mes aan de slag te hoeven gaan. Voor een goed overzicht van de beste machines kun je eens kijken naar de beste keukenmachine.

Let bij het kopen van een apparaat goed om het vermogen. Hoe meer vermogen de machine heeft hoe krachtiger deze is. Vooral als je zwaar deeg wilt gaan kneden is een beetje extra power geen overbodige luxe.

Welke accessoires heeft een keukenmachine?

Om de keukenmachine voor al deze verschillende functies te gebruiken wordt de keukenmachine doorgaans geleverd met veel verschillende opzetstukken die je kunt gebruiken. We bespreken er hier een paar.

– Haak: Met een haak je kun deeg kneden en kun je dus gebruiken als je deeg gaat maken voor brood of pizza of als je paste gaat maken. Bij het maken van deeg gaat het niet om snelheid maar om een rustige lage stand zodat je een mooie egale deeg krijgt.

– K vormig hulpstuk: Met dit accessoire kun je ideaal dingen mengen die iets dunner zijn. Denk hierbij aan een saus, beslag of een pannenkoekenmix.

– Klopper: Zoals de naam als zegt gebruik je dit om te kloppen. Slagroom of mousses maak je zo eenvoudig zelf!