Acat Nederland
Image default
Gezondheid

De goedkoopste e-ketels vind je nu bij elektrischeboiler.eu.

De goedkoopste e-ketels vind je nu bij elektrischeboiler.eu.

Veel Nederlandse huishoudens hebben tot nu toe nog geen elektrische CV ketel eenvoudig omdat ze nog aangesloten zijn op het aardgas. 
Aardgas is, zoals iedereen inmiddels wel weet een fossiele brandstof waarbij veel CO2 vrijkomt bij verbranding.
Inmiddels heeft dit geleid tot klimaatverandering. Dit moest anders, daarom zijn er op 28 juni 2019 in Parijs afspraken gemaakt om de CO2 uitstoot te terug te reduceren tot een minimum middels het zogeheten klimaatakkoord.

Nederland zou voor het jaar 2050 compleet klimaatneutraal moeten zijn en we gaan allemaal gebruik maken van duurzame energiebronnen om te koken, het huis te verwarmen en te douchen.

Vanaf 2021 worden duurzame warmtebronnen verplicht. Het zal niet langer mogelijk zijn om na 2021 nog een gasgestookte CV-ketel te plaatsen.
Gelukkig zijn er verschillende alternatieven, waaronder de elektrische centrale verwarmingsketel. 

  

Het verschil tussen een gasgestookte en elektrische CV-ketel?

Een CV-ketel is in alle huishoudens wel het kloppend hart van het verwarmingssysteem. 
Veel woningen maken zoals eerder gezegd nu, gebruik van een CV-ketel gestookt op aardgas.

Een aardgas gestookte CV-ketel verbrandt het aardgas en warmt zo het CV-water wat door de circulatiepomp naar de radiatoren of vloerverwarming wordt gepompt op. 

De thermostaat regelt de temperatuur in je huis. Een CV-ketel op aardgas is aangesloten op een rookgasafvoerkanaal of schouw om zo de vrijgekomen rookgassen te kunnen afvoeren. 

 

 

Een elektrische CV-ketel werkt, zoals de naam al zegt, op elektra. Hiermee is het mogelijk je huis te verwarmen, zonder gebruik te maken van gas. Een e-ketel is super veilig, veiliger dan een gas ketel omdat een e- ketel geen koolmonoxide (CO) produceert, er geen rookgaskanaal nodig is en van die ontsierende pijpen op het dak ben je ook af, een e-ketel kan derhalve overal worden geplaatst. 

Een e-ketel is ontzettend stil, geen geluid van een ventilator zoals je hebt bij een gas ketel en geen bijgeluid van een compressor zoals bij een bodem warmtepomp en geen buitengeluid zoals een warmtepomp heeft.

Een elektrische CV slijt niet, en is onderhoudsarm.

De beste deals voor dit soort apparaten vind je op de site van elektrischeboiler.eu. Zij verkopen reeds jaren elektrisch aangedreven aparatuur (dus ook elektrische boilers).

Ga gewoon eens een keer op hun overzichtelijke website kijken en laat je adviseren door de vakmensen en profiteer van de scherpe prijzen en het ruime assortiment.

elektrischeboiler.eu

 

https://elektrischeboiler.eu/categorie/elektrische-cv/