Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

Consumentenelektronica, wat houdt dat eigenlijk in?

Consumentenelektronica, wat houdt dat eigenlijk in?

In de zoektocht naar een nieuwe DAB radio, karaoke set of platenspeler ben je ongetwijfeld de term consumentenelektronica tegengekomen. Maar wat houdt consumentenelektronica eigenlijk in? Consumentenelektronica bestaat uit twee woorden, consumenten en elektronica. Consumenten zijn de gebruikers van een product. Elektronica staat voor het elektronische product dat wordt gebruikt. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een microfoon of speaker. De term ‘consumentenelektronica’ betekent dus de elektronische producten voor een consument. Wil jij nou meer weten over consumentenelektronica? Lees dan dit blogartikel.

 

Wat betekent de term ‘Bruingoed’?

Heb jij je zoektocht al gestart naar nieuwe elektronica? Dan ben je vast de term bruingoed tegengekomen. Onder bruingoed verstaan wij de beeld- en geluidselektronica. De term bruingoed is ooit ontstaan als tegenhanger van witgoed. Dit komt nog uit de tijd dat radio’s en televisietoestellen in een bruine kast stonden, en dus de term bruingoed kregen. Enkele elektronische apparaten die onder bruingoed vallen zijn de DAB radio, televisie en platenspeler.

 

Wat betekent de term ‘Witgoed’?

In de zoektocht naar elektronische apparaten ben jij de term witgoed ongetwijfeld een keer tegengekomen. Apparaten die vallen onder witgoed zijn afhankelijk van elektriciteit. Vroeger waren apparaten die onder witgoed vielen daadwerkelijk ook wit. Vandaag de dag kunnen witgoed apparaten ook een andere kleur zijn. Enkele elektronische apparaten die onder witgoed vallen zijn koelkasten, afwasmachines en diepvriezers.

 

Consumentenelektronica kopen?

Nu je weet wat consumentenelektronica inhoud, ben je wellicht ook opzoek naar verschillende witgoed, bruingoed of andere elektronische apparaten? Wij raden MaxiAxi aan als jij op zoek bent naar licht- en geluidsapparatuur of andere elektronische apparaten. Sinds 2009 werken ze elke dag hard om consumentenelektronica te leveren met een specialisatie in licht- en geluidsapparatuur. Bovendien hebben ze ook een ruim aanbod aan tweede keus producten. Deze producten zijn in goede staat en valt nog volledig onder de garantie. Bovendien beschikt MaxiAxi over een team vol met specialisten die jou graag helpen bij vragen. Neem een kijkje op de website van MaxiAxi, hier kan je het ruime assortiment aan consumentenelektronica vinden met een duidelijke beschrijving. Bovendien is de verzending en retournering van producten helemaal gratis.