Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Alternatieven voor roken: stop binnen enkele weken!

De laatste tijd zie je overal anti-rookcampagnes op televisie of op posters voorbijkomen. Dit komt omdat er geschat wordt dat er meer dan een miljard rokers op de wereld zijn, wat schadelijk kan zijn voor de eigen gezondheid, maar ook voor de gezondheid van een ander. Daarom is het belangrijk om te kijken naar alternatieven, die minder schadelijk zijn. Hieronder vind je een kort overzicht van de diverse opties die er zijn op de markt.

E-sigaretten met e-liquid

Wanneer het roken zelf een gewoonte is geworden, is het vaak moeilijk om deze gewoonte te doorbreken. Daarom kan je in dit geval het beste beginnen met een alternatief dat erg lijkt op roken, maar dan minder schadelijk is voor de longen. Dit alternatief is er in de vorm van de elektrische sigaret, ofwel e-sigaret, waar je tabaksbladeren niet verbrandt, maar verdampt. De e-sigaret gebruikt een vloeistof waar nicotine inzit, waardoor je alsnog het verlangen ernaar kan verzadigen. Natuurlijk heb je ook de keuze om een e-liquid te kopen waar geen nicotine inzit, wat een erg goede optie is voor diegenen die in het geheel willen stoppen met roken. De vloeistof is er ook in verschillende smaken, waardoor je zelf kan uitkiezen wat je lekker vindt.

Nicotine in pleisters of kauwgum

Een ander populair alternatief voor roken, is de nicotinepleister. Deze plak je ergens op je lichaam en op deze manier krijg je alsnog een bepaalde hoeveelheid nicotine binnen. Hierdoor krijg je langzaamaan minder behoefte aan een sigaret voor het binnenkrijgen van nicotine. Daarnaast kan je ook kiezen voor een kauwgum waar nicotine in zit. Deze kauwgum geeft de nicotine af aan het mondslijmvlies. Door één van deze twee alternatieven te gebruiken, kan je langzaamaan de gewoonte van het roken afbouwen en kan je jezelf losmaken van een mentale verslaving.

https://wizzits.com/e-liquid/