Acat Nederland
Image default
Gezondheid

3 tips bij het kiezen van een tandarts in Breda

Een nieuwe tandarts kiezen in Breda is een keuze die je niet zomaar maakt. De meeste mensen gaan jarenlang, of zelf hun hele leven naar dezelfde tandarts. De keuze voor een professional is er dus een waar je misschien wel de komende paar decennia de gevolgen van merkt. Daarom helpen we je op weg met drie belangrijke tips waarmee jij de tandarts in Breda kiest die bij je wensen past.

Welke mondzorg wordt bij de praktijk aangeboden?

Check allereerst het aanbod bij de tandarts in Breda die je op het oog hebt. Welke specialisten zijn hier aanwezig? Hou daarbij ook rekening met de rest van het gezin. Misschien moet je zelf alleen op controle en ga je af en toe naar de mondhygiëniste maar het is ook handig om de ortho in Breda op dezelfde locatie te hebben wanneer de kinderen een beugel nodig hebben.

Hoe is het geregeld met afspraken en afzeggingen?

Kun je makkelijk bij de tandarts terecht voor een afspraak? Of moet je dit regelen op het moment dat je mondzorg nodig hebt? Hoe lang van tevoren kun je afzeggen of je afspraak verzetten? Je moet naar de tandarts kunnen op het moment dat dit jou het beste uitkomt dus let hier goed op bij het kiezen van een tandartspraktijk in Breda.

Hoe zit het met de kindertandarts, angsttandarts en andere speciale behandelingen?

Kinderen maar ook veel volwassenen zijn nogal eens bang voor de tandarts. Verschillende tandartspraktijken in Breda bieden een speciale angsttandarts aan voor mensen die hier last van hebben. Dit is een tandarts die gespecialiseerd is in het behandelen van mensen die angst voor bepaalde tandartsbehandelingen.

Maar denk ook aan orthodontiebehandelingen voor volwassenen. Meer en meer volwassenen kiezen bijvoorbeeld voor de beugel van Invisalign vanwege de kortere behandelduur en de praktische voordelen.