Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

Zoek je een vrijstaand bad? Let dan hierop!

 

Het gebruik van een vrijstaand bad.

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die graag een bad dat vrijstaat willen hebben. Zelfs bij de inrichting van een grote slaapkamer wordt regelmatig een vrijstaand bad opgenomen. Je moet je er wel van bewust zijn dat het plaatsen van een bad dat vrij staat in een bestaande slaapkamer niet zonder slag of stoot kan plaatsvinden. Leidingen moeten worden gelegd, maar ook de vloer, waarop het bad komt te staan, moet stevig genoeg zijn. Laat de sterkte van de vloer, voordat je het bad plaats, eerst berekenen om toch zeker niet achteraf problemen te krijgen met de vloer. Ook een bad in de badkamer dat vrij staat is een trend van de laatste jaren. In de badkamer zijn de vloer en aansluitingen wel berekend op een bad. Een bad die vrij staat is een stijlvol element in een badkamer of slaapkamer.

 

De soorten vrijstaande baden.

Er zijn veel verschillende soorten leverbaar. Eerst moet je bepalen wat voor een vorm je wilt hebben. Wil je een langwerpige of misschien een ronde. Wil je een bad van acryl of mineraalmarmer. Moet het bad op pootjes staan of juist niet. Ook de grootte speelt een belangrijke rol bij een vrijstaand bad kopen. Een vrijstaand bad kopen doe je bij een speciaalzaak. Ze kunnen je ook de juiste informatie verschaffen. Je moet er vanuit gaan dat je voor een bad dat vrij staat meer ruimte nodig is dan voor een ingebouwd bad. Dat hoeft niet veel te zijn, maar je moet er wel rekening mee houden. Er zijn ook vrijstaande baden met wellness-elementen. Hierbij kun je denken aan massagestralen en ledverlichting in de bodem van het bad. Ga naar een showroom waar er tientallen uitgestald staan. Op die manier kun je de voor- en nadelen met elkaar vergelijken.  

 

Het plaatsen van een bad dat vrijstaat.

Wanneer je badkamer groot genoeg is, kun je een bad dat vrij staat op meerdere plaatsen neerzetten. Kun  je om het bad heenlopen, dan kun je aan alle zijden instappen. In veel gevallen wordt een vrijstaand bad in een badkamer in de buurt van een muur geplaatst. Op die manier bereik je dat je maar via een zijde in het bad kunt stappen. Je hebt dan wel een vrijstaand bad, maar het ruimteverlies is gering. Plaats voor een mooie uitstraling het vrijstaande bad diagonaal. Dat geeft een spannend en een speels effect.