Acat Nederland
Image default
Hobby en vrije tijd

Welke gewoontes heb jij op de estep?

Grote steden zijn als een slagveld waar elke gebruiker “vecht” met zijn/haar eigen vervoermiddel. Elke dag zijn er meer en meer verschillende voertuigen die naast elkaar op de weg moeten bestaan, maar om dit mogelijk te maken, moeten gebruikers bepaalde verkeersveiligheid gewoonten ontwikkelen.

Om te kunnen circuleren en deel uit te maken van het verkeer met de rest van de vervoermiddelen, moet de gebruiker van een electrische step verschillende gewoonten ontwikkelen en aan verschillende eisen voldoen om risico’s te vermijden, zowel voor henzelf als voor de voetgangers.

Hier noemen we een aantal factoren die u zullen helpen om uzelf en de rest van de voertuigen veilig te houden en waarmee rekening moet worden gehouden bij het besturen van een elektrische step, zoals de xiaomi mi m365.

Elk model zijn eigen ding

Elk model heeft zijn eigen ontwerp en functies en is aangepast aan specifieke behoeften, zoals snelheid, afstand bereik, veiligheid, enz. Deze kenmerken benadrukken en verbeteren verschillende aspecten van het woon-werkverkeer.

Het is ook zeer belangrijk dat de keuze van het model is gebaseerd op het soort terrein van de reis en het gewicht van de gebruiker, om eventuele risico’s te verminderen en het niveau van veiligheid tijdens het rijden te verhogen.

De circulatie

Elektrische scooters zijn voertuigen die worden aangedreven door de kracht van een elektromotor, terwijl de rest van de niet-duurzame vervoermiddelen hun mobiliteit te danken hebben aan een verbrandingsmotor. Hoewel deze voertuigen zich voortbewegen met een elektrische kracht, worden ze nog steeds geclassificeerd als vervoermiddelen, waardoor ze niet op trottoirs en voetgangersgebieden mogen rijden.

Anderzijds zijn ze te klein en hebben ze geen “overkapping”, waardoor ze de veiligheid van de gebruikers niet ten volle garanderen. Daarom mogen gebruikers van elektrische scooters niet rijden op onveilige plaatsen, zoals snelwegen, of in verboden en ongeoorloofde gebieden.

In grote steden is de beste optie om langs het fietspad te rijden om risico’s en ongelukken te vermijden.

Belangrijkste beschermingsnormen, niet negeren!

Naast overheidsvoorschriften moeten gebruikers van elektrische scooters zelf bepaalde verantwoordelijkheden nemen voor het juiste gebruik van de elektrische scooters.

Net als bij elk ander vervoermiddel moet de gebruiker voor het rijden op de elektrische scooter over een bepaalde persoonlijke beschermuitrusting beschikken, zoals een helm en bescherming voor de knieën en ellebogen. Reflecterende kleding is essentieel als gebruikers besluiten ’s nachts te rijden. Dit wordt sterk aanbevolen voor de gebruikers van elektrische scooters, om de kans op schade te verminderen.

Aan de andere kant is het essentieel om te weten dat de elektrische scooter een vervoermiddel is dat is ontworpen om slechts door één persoon te worden gebruikt. Daarom mogen gebruikers geen tweede passagier vervoeren.

Het gebruik van een mobiele telefoon of koptelefoon tijdens het rijden is ook niet toegestaan, omdat het de gebruiker afleidt en hem niet toestaat om aandacht te besteden aan de weg.

Net als andere vervoermiddelen mogen elektrische scooters niet worden bestuurd onder invloed van alcohol of verboden middelen.

Houdt je aan regels

Volgens de voorschriften en beperkingen in veel Europese landen, als gevolg van het grote aantal elektrische scooters die in de steden circuleren, moeten elektrische scooters worden bestuurd in fietspaden en nooit op trottoirs of op verboden terrein.

Afgezien van de toegestane gebieden om te rijden, moeten gebruikers rekening houden met verkeerslichten, verkeersaanwijzingen en verkeersborden en deze respecteren om het rijden te vergemakkelijken en de risico’s voor henzelf en voor de rest van de voertuigen en de voetgangers te minimaliseren.

De meest recente regelgeving heeft bepaald dat de gebruikers van elektrische scooters verplicht zijn een circulatiecertificaat te tonen waarop de technische specificaties van het model zijn vermeld. Deze specificaties en kenmerken moeten in overeenstemming zijn met de overheidswetgeving en -beperkingen.

Op het eerste gezicht lijken deze eisen ontelbaar en onmogelijk om aan te voldoen, maar ze zijn de sleutel als je lang wilt genieten van je elektrische scooter. Door aan deze eisen te voldoen, garandeert u een lange levensduur van uw scooter en vermindert u uw zorgen en risico’s bij het rijden ermee.