Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Welke etiketten printer moet ik kopen voor mijn online webshop?

Veel mensen met een eigen bedrijf herkennen het wel: je wil zoveel mogelijk reclame maken zodat mensen weten van het bestaan van jouw online webshop af. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want er zijn enorm veel verschillende manieren waarop je kan adverteren. Zo is er de mogelijkheid om visitekaartjes af te laten drukken en deze bij mensen in de brievenbus te stoppen, zodat ze weten dat jouw bedrijf op de markt is voor een bepaald product of bepaalde dienst. Dit is een goede manier om je klantenkring uit te breiden en meer bekendheid te werven. Maar, wat heb je allemaal nodig om etiketten te kunnen printen voor je online webshop? Het begint eigenlijk allemaal bij het kopen van de juiste etiketten printer. Etiketten kopen hoef jij niet langer te doen bij een externe aanbieder: voortaan druk jij je eigen etiketten af. Maar, welke etiketten printer is het beste? Dat lees je hier!

Een etiketten printer is essentieel

Een etiketten printer staat aan de basis van een online webshop, omdat je hiermee visitekaartjes, labels of posters kan afdrukken met jouw merknaam of -logo erop. Je kan dus aan de hele wereld laten zien dat jouw bedrijf bestaat, en waar jouw online webshop in gespecialiseerd is. Je moet natuurlijk of etiketten kopen, maar het is nog veel handiger om een etiketten printer in huis te hebben waar je al deze etiketten mee af kan drukken. Zo ben je niet afhankelijk van een andere partij, en kan je op elk gewenst moment etiketten afdrukken. Zelfs als het midden in de nacht is, kan jij je printer aanzetten om zo alles af te drukken. Maar, welke printer is dan het beste?

Labelprinters

Allereerst kan je kiezen voor een labelprinter. Zo’n printer is het meest geschikt voor lopende band werk, aangezien de printer er binnen een kort tijdsbestek enorm veel etiketten uit kan gooien. Als je dus een groot aantal etiketten wil afdrukken, omdat je in de wijk visitekaartjes wilt gaan uitdelen, is zo’n laserprinter wellicht het meest geschikt. Daarnaast bespaar je kosten, aangezien een labelprinter enkel zwart-wit etiketten kan afdrukken. Op deze manier kost het minder inkt, en ben je dus minder geld kwijt aan ieder etiket.

Full color etikettenprinters

Als je heel graag een etiket wil met een logo in kleur, kan je beter voor een full color printer kiezen, zodat jouw visitekaartje of etiket goed uit de verf komt. Het duurt wel ietsje langer voordat zo’n etiket is afgedrukt, omdat het kiezen van de juiste kleuren voor op het etiket iets meer tijd vergt. Maar, als je het resultaat ziet (een prachtig etiket), dan weet je zeker dat het het waard was! Wil je dus een professioneel etiket met felle kleuren, kies dan voor een full color printer!