Acat Nederland
Image default
Dienstverlening

Wat een letselschadebureau voor jou kan betekenen

Misschien heb je wel eens voor een situatie gestaan waarbij er sprake was van letselschade, wat heb je toen gedaan? Veel mensen weten niet dat zij een specialist in kunnen schakelen die het voor hen af kan handelen. Gelukkig weet je dat nu wel. Letselschadebureau is de beste keuze die je dan kunt maken, want zij zijn er speciaal om het voor jou te regelen. Je hebt door het toedoen van anderen letsel opgelopen en daardoor heb jij recht op smartengeld. Je hebt heel wat te verwerken, je hebt van alles meegemaakt en dat moet je weer een plekje zien te geven. Maar ook op financieel gebied moet er veel geregeld worden en daarom is het goed dat jij daarvoor de nodige hulp kunt inschakelen.

Waar heb jij recht op?

Het is prettig om te weten waar je recht op hebt. Toch zijn in Nederland de bedragen voor smartengeld erg laag. Maar er moet goed gekeken worden naar wat er is gebeurd, waar je nu last van hebt, wat de gevolgen zijn etc. Er kan niet altijd vast worden gesteld wat de gevolgen op de lange termijn zijn, maar daar wordt wel naar gekeken door artsen. Er wordt zo goed als het kan een inschatting gemaakt. Het kan zijn dat je langere tijd afhankelijk bent van hulp van anderen, dan wordt daar ook naar gekeken bij de smartengeldvergoeding waar je recht op hebt.

Waarom hulp inschakelen?

Vaak denken mensen dat het hen geld kost als ze hulp inschakelen. Maar zo is het niet geregeld. De kosten van juridische bijstand zijn namelijk een onderdeel van het totale letselschade pakket. De andere partij moet dit volledig vergoeden. Het is allemaal vastgelegd in artikel 6:96 BW. Daarom krijg jij deze hulp bij letselschade gratis aangeboden. De wetgever vindt dat iedereen daar ook recht op heeft. Je krijgt namelijk zo de mogelijkheid om juridische hulp in te schakelen, kosteloos. Zij zijn deskundig en nemen het werk dan ook graag van je over zodat jij je kunt focussen op je herstel. Kortom alles wordt dus geregeld en daarom is het zinvol om je goed te laten informeren wat daar allemaal onder valt.

Schakel zelf hulp in..

Het is goed dat wanneer jij ermee te maken krijgt, dat jij direct hulp kunt inschakelen. Je weet nu waar je moet zijn dus regel het wanneer het nodig is. Bekijk de gegevens van LSB hier, en dan is het ook zo geregeld. Alles kan snel in gang worden gezet en als de eerste gesprekken gevoerd zijn dan voelt het voor jou ook prettig om zaken als deze uit handen te geven. Het zal je ook veel meer rust geven.

https://letselschadebureau.nl/