Acat Nederland
Image default
Verbouwen

Waar opletten bij aanschaf tweedehands wasmachine?

Wasmachine kopen? Tweedehands is ook een optie

Is uw huidige wasmachine kapotgegaan? Dat is natuurlijk erg vervelend, want dit is één van de noodzakelijke huishoudelijke apparaten die direct vervangen moet worden. Maar misschien heeft u wel weinig geld op uw rekening. Het leven in Nederland is immers niet zo goedkoop. Veel geld raakt u kwijt aan allerhande zaken en dan komt dit er ook nog bij. In die gevallen kunt u er altijd voor kiezen om een tweedehands wasmachine aan te schaffen. Het voordeel daarvan is dat die wasmachines aanzienlijk goedkoper zijn. Het nadeel is echter dat u dan niets weet over de duurzaamheid. Toch hoeft u weinig risico te lopen als u maar op de juiste zaken let bij de aanschaf van een tweedehands wasmachine. Maar waar moet u dan precies op letten bij tweedehands witgoed kopen? Lees snel verder om daar achter te komen.

Het jaar waarin de tweedehands wasmachine AEG is gefabriceerd

Natuurlijk weet u niet precies hoe de wasmachine is gebruikt en hoe vaak. Maar u kunt wel nagaan in welk jaar de wasmachine specifiek is gefabriceerd. Aan de hand daarvan kunt u de wasmachine beoordelen. Hoe later de wasmachine is gefabriceerd, hoe beter de wasmachine over het algemeen is. Dit betekent namelijk dat de duurzaamheid nog relatief lang is. En wasmachines gaan al relatief lang mee. Het fabricatiejaar kunt u gemakkelijk vragen aan de verkoper. Vertrouwt u hem echter niet? U kunt dan altijd om bewijzen vragen om aan te tonen in welk jaar de wasmachine is gefabriceerd. Zo heeft u gelijk zekerheid en weet u zeker dat u niet wordt opgelicht.

Het merk

Bij het aanschaffen van een tweedehands wasmachine moet u ook altijd rekening houden met het merk. De reden hiervoor is tweeledig. Ten eerste heeft men vaak een voorkeur bij een specifiek merk. Misschien heeft u met een bepaald merk goede ervaringen uit het verleden, maar het kan ook zo zijn dat vrienden of familie een bepaalde wasmachine hebben aangeraden. De andere reden is dat bepaalde merken beter zijn dan andere merken. Dit heeft dan met de duurzaamheid en kwaliteit te maken. Het nadeel is dan weer dat die kwalitatieve merken vaak wel duurder zijn. U kunt bijvoorbeeld voor een tweedehands wasmachine aeg gaan.

Bij andere consument of bij bedrijf tweedehands witgoed kopen?

Veel mensen vragen zich af wat verstandiger is. Een wasmachine aankopen bij een andere consument, bijvoorbeeld via een verkopersplatform, of bij een bedrijf dat tweedehands wasmachines verkoopt? Voor beide situaties valt wel iets te zeggen. Het voordeel van een aanschaf bij de consument is dat deze over het algemeen goedkoper zijn. Deze mensen willen van de wasmachine af en zijn er dan ook toe bereid om een lager bedrag te vragen. Het nadeel is echter dat u niets weet over de stand van zaken. Misschien is de wasmachine wel niet meer goed en wordt u opgelicht waar u bij staat. Dit is altijd lastig te controleren. Aanschaffen bij een bedrijf dat tweedehands wasmachines verkoopt heeft ook zijn voor- en nadelen. Een groot voordeel is dat de tweedehands wasmachine een stuk betrouwbaarder is. Deze worden namelijk goed gecontroleerd en daar heeft u veel baat bij. Bovendien biedt bijvoorbeeld WGS Witgoed garantie. Een nadeel is dan weer dat de prijzen vaak een stukje hoger liggen. Aangezien die tweedehands wasmachines worden gecontroleerd, wordt er natuurlijk ook een hogere prijs voor gevraagd. De keuze ligt natuurlijk bij uzelf.

https://wgswitgoed.nl/wasmachines/