Acat Nederland
Image default
Auto’s en Motoren

Waar moet je op letten als je een taxi neemt in een buitenlandse stad?

Veel mensen gaan graag op vakantie en het liefst naar het buitenland. Als je ergens in het buitenland aankomt ken je waarschijnlijk niemand die jou kan ophalen. Dus dan regel je snel een taxi, maar waar moet je precies op letten?

Tips voor waar je op moet letten!

Als je een taxi neemt in het buitenland kan je het beste hierop letten: laat de taximeter aanzetten (als ze er één hebben), check of de taxichauffeur de weg kent, betaal gepast, vraag naar betrouwbare taxibedrijven en laat je eigendommen niet onbeheerd achter in de taxi. 

Ga altijd met iemand mee!

Dingen die spelen zijn dat je geconfronteerd wordt met hoge bedragen, dat iemand je beroofd van je bezittingen of dat je ineens wordt ontvoerd en ergens wordt afgezet waar ze niet de beste intenties hebben voor je. Daarom moet je altijd iemand bij je hebben zeker als je naar een plek gaat waar je nooit bent geweest.

Uber en Grab

Uber kennen we allemaal en Grab is eigenlijk precies hetzelfde, maar is vooral in Azië groter en beter. Grootste voordeel is dat je na afloop de gereden rit keurig netjes in je mailbox krijgt en als de gereden rit aantoonbaar langer dan nodig is geweest kun je je geld terugvragen bij Über. Door het beoordelingssysteem zijn de chauffeurs vaak veel aardiger, en het voelt allemaal een stuk veiliger.

Misbruik taximeter

Helaas verlopen taxiritten in het buitenland niet altijd zo soepel. De uiteindelijke prijs die je moet betalen voor de taxirit vormt het grootste probleem. Zo hoor je hier en daar problemen zoals dat de teller uitviel tijdens de rit uit en bij aankomst vroeg de taxichauffeur een hogere prijs. Zo heb je ook taxichauffeurs die je afzetten bij de juiste bestemming, maar dat ze vervolgens het dubbele gaan vragen of dat de teller plotseling sneller begint te lopen waardoor je ook meer moet betalen. Waar je wel rekening moet houden is dat de taxichauffeur niet steeds rondjes rijdt, maar wel gewoon richt naar de juiste bestemming. Meer weten? Ga naar de website van Taxi Tims