Acat Nederland
Image default
Vervoer en transport

Waar moet je op letten als je een auto verkoopt

Wanneer je een auto niet meer wilt hebben, dan is het een goede keuze om je auto te verkopen. Wel zijn er ontzettend veel dingen die je moet doen en waar je op moet letten als je je auto gaat verkopen. Vaak willen mensen dan ook hun auto snel verkopen, zodat ze er snel vanaf zijn en zodat ze meer ruimte hebben voor een andere auto. Als je je auto snel wilt verkopen dan kan je dit het beste aan een gerenommeerde auto- inkoop dienst of dealer verkopen. Zij zijn de specialisten en kunnen ook je auto in een paar uur al verkopen. Wel moet je naar een goed bedrijf gaan die veel goede recensies heeft, zodat je niet ineens in een scam terecht komt. Waar je ook rekening mee moet houden is dat een handelaar slechts een bedrag geeft als bij een inruildeal, wat meestal het laagst mogelijke bedrag is.

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om je auto particulier te verkopen, maar dan kan je sneller opgelicht worden en het kan ontzettend lang tijd kosten.  

In deze blog worden er nog meer tips gegeven over waar je op moet letten als je een auto verkoopt.

Foto’s maken

Als je je auto particulier verkoopt dan is het nemen van foto’s van je auto ontzettend belangrijk. Je moet er vooral opletten dat er van alles een foto wordt gemaakt en dat de foto’s van hoge kwaliteit zijn. Met deze foto’s trek je namelijk kopers aan. Hoe meer foto’s hoe beter, omdat de mensen op deze manier goed weten wat ze kunnen verwachten. Wanneer iemand dan op bezoek komt om de auto te bekijken dan heeft diegene in principe al zoveel mogelijk gezien en maak je dus ook sneller kans op een deal. Heb je schade of krasjes, dan kan je deze het beste wegwerken. Je kunt tegen woordig met verschillende tools bijvoorbeeld lakschade autobumber bijwerken.

Als je niet goed weet wat voor een foto’s je moet maken dan kan je altijd op autodealer websites kijken om wat inspiratie op te doen. 

Als je de gemaakte foto’s op een autodealer website plaatst dan moet je goed kijken naar hoeveel foto’s je mag plaatsen. Soms is het namelijk zo dat je maar een beperkt aantal foto’s mag plaatsen. 

Wat je daarnaast ook kan doen is een video maken van de auto. Dan heeft de potentiële koper nog meer beeldmateriaal om te kijken waaraan hij of zij geld aan gaat uitgeven. 

Je kan zelfs een video maken met de gehele auto. Als mensen de video dan te lang vinden dan kunnen ze deze altijd afsluiten of doorspoelen. 

Promotie

Dit klinkt misschien raar want waarom moet je je auto promoten? Door middel van je auto te promoten met daarbij een uitleg dat je hem gaat verkopen dan heb je sneller de kans dat de auto wordt verkocht. Als jij bijvoorbeeld de foto’s op je social media plaatst met daarbij een verhaal dat je de auto gaat verkopen, dan kunnen andere mensen dit ook weer delen. Hoe meer mensen jouw post ziet, hoe hoger de kans wordt dat je je auto snel zal verkopen.

Op deze manier kunnen mensen ook jou benaderen over meer informatie of voor meer foto’s. Dan kan je dit ook gemakkelijk naar ze sturen. 

Als je niet goed weet hoe je iets op social media plaatsen of wat, dan kan je altijd naar social media pagina’s gaan waar mensen auto’s op verkopen. Zo kan je zien wat anderen plaatsen. Vervolgens kan je een post maken het hetzelfde soort tekst en met je eigen afbeeldingen. 

 

https://www.autolakopmaat.nl/lakschade-tips/lakschade-aan-autobumper-bijwerken/