Acat Nederland
Image default
Zakelijke dienstverlening

Lekkage in uw huis na een storm?

In Nederland hebben we een paar keer per jaar een storm die fataal kan zijn voor uw woning. Denk aan pannen die van het dak kunnen vallen. Of lekkages in het dak of andere plekken in uw woning. Schakel een loodgieter in wanneer u een lekkage ontdekt heeft. De loodgieters waar we over beschikken zijn 365 dagen voor u beschikbaar in nood situaties. Om dit zo goed mogelijk te organiseren hebben we een aparte team die hiervoor is gespecialiseerd. Alle loodgieters staan op stand-by wanneer ze niet aan het werk zijn. Wanneer u belt voor spoed dan komt de dichtstbijzijnde loodgieter direct uw kant op!

 Twijfel niet na een lekkage om direct te bellen. Dit om grotere waterschade te voorkomen. Naast dat al het naar binnen stromende water al een grote overlast geeft. Zal dit niet uw grootste probleem zijn. Echter komen de grote problemen pas naderhand. Door al het binnenstromende water zal er veel schimmel komen. Al uw muren en plafonds zullen weer verstevigd en verschoond moeten worden. Een nieuwe lakje verf is meestal ook nodig. Het verwijderen van de ontstane schimmel is van belang. Naast dat het er smerig uitziet is het ook giftig voor uw gezondheid. Pak al het vocht zorgvuldig aan!

 Pak de oorzaak van het vochtprobleem aan

 Bij een lekkage in uw woning is het niet altijd makkelijk op te sporen. Wanneer het water vanuit een gat in uw dak naar beneden stroomt. Dan is het eenvoudiger om uw probleem op te lossen. Wanneer u een lekkage heeft in een leiding in de muur dan is het probleem moeilijker te vinden. U zult dan delen van de muren open moeten halen. Dit is een heel gedoe. U zult dan alle leidingen moeten controleren. Het beste om te doen is eigenlijk om alles te vervangen. Meestal komt dit door achterstallig onderhoud dat de leidingen stuk gaan. Het hoeft niet zo te zijn dat daar waar u schimmel ziet de kapotte leiding is. Schimmel zoekt altijd de zwakste plek om voort te zetten.

 

Muur herstellen na lekkage

 Heeft u de lekkage verholpen en kijkt u nu naar een gebroken muur? U doet er dan verstandig aan om eerst de loodgieter laten uitsluiten dat er verder geen andere lekkages in uw woning zijn. Wanneer dat is gebeurd kunt u een afspraak maken met een stukadoor. Hij kan voor u uw muur weer herstellen. Het ligt aan de schade die gemaakt is of heel de muur moet worden gesloopt. Of dat de schade direct kan worden hersteld. Het is belangrijk dat al het schimmel goed word bestreden om herhaling te voorkomen. Wanneer alles netjes is opgeknapt dan kunt u er gerust een nieuw kleurtje aan geven. Vraag ook altijd na bij uw verzekering of de werkzaamheden worden vergoed. Op zijn minst een deel hier van. Het ligt echter aan de oorzaak van de waterschade wanneer er wordt uitgekeerd. Vaak kunt u hier zelf niet veel aan doen en bent u hiervoor verzekerd! Vraag om de mogelijkheden bij onze service dek! – Wc ontstoppen Amsterdam – 

 

https://wcontstoppenamsterdam.nl/