Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

Laminaat kopen is een uitstekende keus

Wil je een nieuwe vloer aanschaffen en overweeg je laminaat? Daar krijg je zeker geen spijt van. Laminaat is duurzaam en gaat jarenlang mee. Verder is er voor elk budget wel iets geschikts te vinden. Tenslotte is het ook prima mogelijk om deze vloer zelf te leggen. Dat scheelt weer arbeidskosten van een professional.

In welke ruimte komt het laminaat?

Als het gaat om laminaat, dan heb je best wat keus. Welke vloer is nu voor jou de beste optie? Het is belangrijk om dan eerst even te kijken waar je vloer wilt leggen. Of leg je in je hele woning laminaat? Dan kun je ook nog per ruimte een andere keus maken. Kijk zeker ook naar de kleur van het laminaat. Welke kleur past het beste bij de rest van de inrichting? Gelukkig is er heel veel keus. Er is altijd wel iets passends te vinden. Bedenk ook of de vloer wel of niet intensief gebruikt gaat worden. Bij een hal of een speelkamer is dat bijvoorbeeld absoluut het geval. Leg je het laminaat in een logeerkamer, dan zal het minder snel slijten. Dan kun je wellicht ook een andere variant nemen die net weer even iets goedkoper is.

Hoeveel heb je nodig?

Het is helemaal niet moeilijk om uit te rekenen hoeveel je nodig hebt. Kijk naar de oppervlakte van de ruimte. Je berekent daarvoor de lengte keer de breedte. Daar tel je dan 10 procent bij op. Dit percentage is zeker wel noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan lastige hoekjes of bijvoorbeeld leidingen van de verwarming. Zo heb je genoeg speling om de vloer te kunnen snijden.

Ondervloer

Bij het laminaat zelf heb je veel keus, maar dat geldt zeker ook voor de ondervloeren. Die zijn er in allerlei maten en soorten. Allemaal hebben ze weer zo hun eigen kwaliteiten. Kijk dus weer naar de ruimte waar je deze ondervloer gaat leggen. Sommige vloeren dempen het loopgeluid. Ook kun je kiezen voor extra isolatie of egalisatie. Denk ook aan het afstoten van vocht. De basisvloer bepaalt voor een stuk welke ondervloer je nodig hebt.

Laminaat zelf leggen is niet moeilijk

Laminaat leggen is helemaal niet zo moeilijk. Bijna iedereen kan dit wel zelf. Ook als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Het is natuurlijk helemaal gemakkelijk als je hulp krijgt van familieleden of vrienden. Vaak ken je wel iemand die zelf al eens laminaat heeft gelegd. Toch is dit geen voorwaarde. Lees je van te voren goed in en het kan gewoon niet misgaan. Een goede voorbereiding is ook hier absoluut het halve werk. Welke materialen heb je nodig? Zorg ervoor dat je die van te voren in huis hebt. Er is niets vervelender dan het werk af te breken omdat je eerst nog even naar de bouwmarkt moet. Probeer verder zo netjes mogelijk te werken. Zeker ook bij de ondervloer. Neem er de tijd voor en geniet straks van het prachtige resultaat.  

https://www.tapijtenlaminaatdirect.nl