Acat Nederland
Image default
Hobby en vrije tijd

Korte geschiedenis van de Vedische astrologie

Geschiedenis van de Vedische astrologie

Overal ter wereld vinden we tegenwoordig een groot aantal mensen dat neigt naar astrologie en horoscoop Kreeft, al is maar al die mensen die hun horoscoop ezen, waarbij astrologie individuen toestaat betere beslissingen te nemen voor hun toekomst en de juiste weg te vinden om verder te komen in het leven. De geschiedenis van de astrologie gaat ver terug tot de Vedische tijden.

Een van de unieke en zeer typische kenmerken van Vedische astrologie en Indiase astrologie is de consistentie ervan, en de Vedische astrologie is al 5000 jaar in praktijk gebracht met een onwrikbare continuïteit. Het unieke karakter van de kunstvorm wordt verder geaccentueerd door zijn eigen typische theologie, kunst, wetenschap, literatuur en filosofie.

De Veda’s zijn de tijdloze en spirituele bron van kennis en wijsheid van horoscoop Leeuw, de soort die nooit hun betekenis zal verliezen, tot in de eeuwigheid. Terwijl de Veda’s de belangrijkste teksten in de Vedische astrologie vormen, worden deze ook gehouden met zes aanvullende voetnoten, bekend als de vedanganas. De informatie over astrologie en astronomie is afgeleid van een van deze vedanganas, die bekend staat als de Jyotish Vedangana. Bovendien ontleende de rishis vaak informatie uit de Veda’s en gebruikte het om hun kennis van de Jyotish vedangana te vergroten.

In essentie kan de Indiase astrologie grofweg in twee delen worden verdeeld, de Siddhanta Bhaga en de Phalit Bhaga, die respectievelijk de proportionele en de voorspellende delen zijn. In de Rigveda, de eerste van de Veda’s, is een jaar vertegenwoordigd door twaalf maanden en er is een extra maand die de zonne- en maanmaanden met elkaar in verband brengt. Bovendien kunnen details van planeten in de vorm van Goden allemaal worden gevonden in de Rigveda.

Verdere informatie en diepe kennis

Informatie en de diepe kennis over astrologie is sinds de oudheid overgebracht door middel van mond-tot-mondreclame, waarbij de discipelen leringen van hun meesters ontvingen. En we kunnen een groot aantal oude boeken over Vedische astrologie vinden. Een van de oudste boeken over astrologie is de ‘Rigjyotisha’ , die is geschreven door Lagadha . In de ‘Rigjyotisha’ worden de twee ayans van het jaar genoemd. Bovendien beschrijft de ‘Rigjyotisha’ de vijf soorten jaren, samen met hun heersende goden. Dit verklaart ook de nauwkeurigheid van equinoxen en noemt de 27 sterren.

Nog een van de grootste teksten op basis van de Vedische astrologie is ‘Brihat Samhita’ . De ‘Brihat Samhita’ is geschreven door Varahamihira in het jaar 123 na Christus en partnerschappen van 105 hoofdstukken en 4000 versies. Op basis van astronomie en astrologie toont de ‘Brihat Samhita’ ons manieren om astrologie toe te passen voor het algemeen welzijn.

In het jaar 476 schreef Aryabhatta de ‘Aryabhateeya’ , dit omvat veel astronomie, wiskunde, astronomie enhoroscoop Maagd. En de ‘Mahabhaskareeya’ , gebaseerd op astro-wiskunde, is geschreven door Bhaskar in 629 n.Chr. De ‘Siddhanta Siromani’ is alweer een geweldig boek over astronomie, geschreven door Bhaskar. Dit introduceert een groot aantal wiskundige concepten, waaronder vierkantswortel-, kubuswortel- en factoriële waarden. Als alternatief heeft de ‘Siddhanta Siromani’ het over planeten, de straal van de aarde, verduisteringen en zeven atmosferische lagen.

Neelkantha, Kalyana Verma, Venkatesa en Kalidasa sterrenbeelden zijn enkele van de andere auteurs en leraren uit de goddelijke traditie van de Vedische astrologie, die aanzienlijke bijdragen leverden in de vorm van hun boeken en leringen.

Bron:
Zodiac Horoscoop