Acat Nederland
Image default
Woning en Tuin

Hovenier Zoetermeer is de beste

Voor het onderhoud aan je tuin is het verstandig een vakman of -vrouw in te huren. Woon je in Zoetermeer (daarmee niet in de grote stad), is dat geen probleem: tegenwoordig zit overal wel een hovenier. Leuke Hovenier Zoetermeer is daarmee nooit ver weg. Maar voor veel mensen is de prijs van het inhuren van een hovenier een belangrijke overweging om wel of geen hovenier in te huren. Hoe duur een hovenier is? Daarover leggen we in deze tekst wat uit, waarmee je hopelijk verder kunt met de keuze voor een hovenier of zelf een middagje schoffelen.

Wat kost een hovenier?

Dat is van een aantal zaken afhankelijk. Allereerst moet een hovenier een inschatting maken hoeveel werk het door jou gewenste onderhoud zal zijn en hoeveel tijd daarvoor moet worden uitgetrokken. Ook bepaalt de hovenier dan welke gereedschappen er noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van het te plegen onderhoud. De hovenier zal ook zijn busje met materieel moeten verplaatsen om het onderhoud op locatie te kunnen uitvoeren en rekent daar vaak kosten voor door aan de klant – de ‘voorrijkosten’. Er zijn dus veel meer kosten om rekening mee te houden dan je in eerste instantie denkt. Deze kosten zal een hovenier voordat je zijn diensten afneemt altijd voorrekenen en overzichtelijk aan je presenteren zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Waarom een uurtarief?

Vaak is het lastig om van een opdracht te bepalen hoeveel geld ervoor moet worden gevraagd. Grote opdrachten kunnen vaker kampen met problemen tijdens het onderhoud en voor vertraging zorgen. Als de prijs al vaststaat maar de vertraging ervoor zorgt dat een hovenier langer bezig is met jouw project en daardoor geen andere klant kan helpen, verliest hij geld. Soms moet een hovenier zelf ook extra kosten maken, bijvoorbeeld als gaandeweg blijkt dat er toch extra mankracht of materieel nodig is die/dat (in)gehuurd moet worden. Daar staat tegenover dat wanneer een hovenier minder lang bezig is, dit tot lagere kosten zal leiden. Dat is ook voor de klant prettig, want dat geld kan weer worden besteed aan leuke plantjes of ander groen voor in de tuin.