Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

Hoe verhuis je je domeinnaam en waarom het belangrijk is

Hoe verhuis je je domeinnaam en waarom het belangrijk is

Het verhuizen van je domeinnaam van de ene host naar de andere is een belangrijke gebeurtenis voor je bedrijf. Of je nu meerdere domeinnamen consolideert of van hostingprovider verandert, het verhuizen van een domeinnaam kan een ontmoedigende taak zijn. Deze blog legt je uit wat het betekent om een domeinnaam te verhuizen en waarom het essentieel is voor je bedrijf.

 

Wat betekent het om een domein te verhuizen?

In zijn eenvoudigste vorm betekent het verhuizen van een domeinnaam het overbrengen van de registratie van je website van de ene hostingprovider naar de andere. Het proces omvat het bijwerken van de DNS instellingen van het domein zodat ze naar de nieuwe server wijzen. In sommige gevallen kan het gaan om het bijwerken van de Name Servers (NS) records of het wijzigen van A/AAAA records.

 

Waarom is het verhuizen van een domein belangrijk?

Het is belangrijk om je domein te verhuizen, omdat je wilt dat bezoekers die het adres van je website intikken naar de juiste server worden geleid waarop je websitebestanden staan. Als je je domein niet correct verhuist, zullen bezoekers de inhoud van je website niet correct of helemaal niet kunnen benaderen! Dit is vooral belangrijk als je van webhost verandert, omdat dit een storing kan veroorzaken voor bezoekers die je website rechtstreeks bezoeken door de URL in te typen. Bovendien gebruiken zoekmachines zoals Google DNS-informatie om te bepalen welke pagina’s relevant zijn voor bepaalde zoekopdrachten. Een verouderd DNS-record kan betekenen dat crawlers van zoekmachines bepaalde pagina’s op je site niet vinden of verkeerd indexeren.

 

Hoe verhuis je je domeinnaam?

Gelukkig is het verhuizen van een domein relatief eenvoudig als je weet hoe! De eerste stap is het aanschaffen van hostingdiensten bij de nieuwe host en vervolgens de DNS instellingen bijwerken met NS records of A/AAAA Records van de nieuwe host. Als dat gedaan is, moet je contact opnemen met zowel de huidige als de toekomstige hostingproviders met referenties zoals rekeningnummers, zodat ze het eigendom van de over te dragen domeinnaam kunnen verifiëren. 

 

Ga aan de slag!

Domeinnamen verhuizen is niet altijd gemakkelijk, maar het is belangrijk voor bedrijven die hun websites op verschillende servers willen laten hosten of meerdere domeinen op één plek willen consolideren. Met zorgvuldige planning en onderzoek kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun domeinen zonder haperingen worden verhuisd!

 

https://www.oxilion.nl/