Acat Nederland
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe kun je je zomer vullen tijdens corona?

Er is een redelijk grote kans dat deze zomer weer vergelijkbaar is met de laatste twee zomers, toen corona ons leven beïnvloeden. We hebben allemaal wel gemerkt dat het toen best moeilijk was om onszelf bezig te houden. Ook al mochten we naar buiten, niet op vakantie kunnen was toch wel even wennen voor de meeste Nederlanders en al helemaal als dan de horeca, bioscopen en musea ook nog eens deels dicht waren. Daarom hebben we wat tips, zodat de volgende zomer misschien iets minder moeilijk wordt om doorheen te komen.

Varen

Dit is misschien wel een van de leukste dingen die je corona-proof kunt doen. Met een boot kun je namelijk nog kiezen voor zoveel verschillende activiteiten. Je kunt lekker een dagje gaan vissen, zeilen of gewoon even rondvaren. Het voordeel is dat je veel gezinsuitjes kan doen, of met een klein aantal vrienden weg kunt deze zomer. Een boot is de perfecte keuze tijdens deze corona crisis. Als dit je bevalt, maar een boot huren is te duur om een aantal keren te doen, is het een goed idee om eens te kijken naar koop opties. Je kunt een boot kopen bij Jachtmakelaardij Kappers, hier heb je een groot assortiment aan boten en kun je dus terecht voor je vaar hobby, maar ook voor je zeil hobby. 

Fietsen

Fietsen is een van de eerste dingen waar je aan denkt. Het is veilig en je bent lekker buiten bezig in de zomer. Een leuke fietsroute die je in Nederland kunt doen is bijvoorbeeld de LF Maasroute, hier fiets je langs de Maas en kom je ook langs een aantal nationale parken. Als je er een fietsvakantie van wil maken is het leuk om de LF Ronde van Nederland te doen, dan zie je vrijwel alle hoogtepunten van Nederland. Toch liever geen twee weken weg, maar wel een overnachting of twee ergens doen? De perfecte fietsroute om er een weekendje tussenuit te zijn is dan de Elfstedentocht fietsroute. Dan voel je je toch bijna een topsporter?

Wandelen

Wandelen is een van de andere voor de hand liggende opties, maar gewoon een rondje in het bos wandelen heb je na twee keer wel gezien toch? Een leuke route die je in een dag kan wandelen is de 101 Heuveltjes route in Limburg of de Vier Seizoenen route in het Bentwoud. Als je iets meer wil dan alleen wandelen is het heel leuk om de Route de Vins in Limburg te doen. Er zijn verschillende varianten van deze route, met verschillende startpunten. Bij elke route kom je ook langs andere wijngaarden en bij veel wijngaarden kun je een korte stop houden en een wijntje proeven. Een perfect dagje uit, en je kunt er ook een overnachting aan vastplakken.