Acat Nederland
Image default
Zakelijk

Het stappenplan

Een bedrijf overnemen is niet zomaar iets. Er komen veel zaken bij kijken. Mocht je een bedrijf over willen nemen of jouw bedrijf over laten nemen, dan is het aan te bevelen om hiervoor de nodige kennis in te schakelen. IMK is dan het bedrijf dat je kan helpen bij het maken van de juiste keuzes. Zij kunnen je advies bedrijfsovername geven. Het is van belang om bij dit soort grote stappen de nodige expertise erbij te betrekken.

Wanneer er een besluit is genomen om een bedrijf over te gaan of laten nemen, zijn er veel zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Zo is het van belang om vooraf een soort rondje te hebben gedaan om diverse onderdelen te bekijken. Het is belangrijk om teweten of het betreffende bedrijf wel verkoopklaar is. Zijn er geen achterstallige onderhoudsproblemen? Of zijn er geen financiële zaken die eerst de wereld uit geholpen moeten worden?

 

Maak een afspraak met IMK

IMK, het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf is een bedrijf dat graag mee wil denken en adviseren wanneer er een bedrijfsovername gaat plaatsvinden. Voordat de definitieve stappen worden genomen, moet er eerst worden gekeken of alle zaken op orde zijn. Het zou natuurlijk vervelend zijn wanneer een bedrijf wordt overgenomen en er achteraf blijkt dat dit financieel gezien geen goede stap was. Om problemen voor, tijdens en na de overgang te voorkomen, is het beter om eerst een expert van het IMK hier naar te laten kijken, alvorens er definitieve stappen worden gezet.