Acat Nederland
Image default
Hobby en vrije tijd

Het kopen van een nieuwe luchtbuks

Het kopen van een windbuks is niet niks en vergt een hoop van uw aandacht. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten luchtbuksen. Wanneer u een rookie bent op het gebied van luchtbuksen is het dus belangrijk u goed te verdiepen in deze verschillende soorten. U wilt uiteraard een windbuks kopen die goed bij u past. Met het lezen van dit artikel zet u een goede eerste stap. In dit artikel worden de meest populaire opties als het gaat om luchtbuksen toegelicht. Op deze manier weet u zeker dat u de juiste keuze zal maken.

PCP-buks

De persluchtbuks is een zeer populaire buks, uiterst geschikt voor beginners. Deze werkt aan de hand van een persluchttank, deze zal de kogel met grote snelheid naar buiten drukken. U hoeft de druk dus niet zelf op het geweer te zetten. Laden na ieder schot is dus niet nodig, ideaal als u snel achter elkaar wilt schieten.

Het kopen van een knikloop luchtbuks

Vind u het wel oké om na ieder schot opnieuw te laden, dan is de knikloop windbuks misschien iets voor u. Deze werkt aan de hand van, u raadt het al, een knikloop. Door deze knikloop naar ieder schot opnieuw te laden bouwt u druk op in de buks. Deze luchtdruk bouwt zich op door middel van een veer. Wanneer u de trekker overhaalt komt de druk vrij en schiet het geweer de kogel naar buiten.

Windbuks

De luchtbuks met onderspanner

Kiest u voor precisie? Dan is de luchtbuks met onderspanner misschien wel iets voor u. Doordat u bij de knikloopbuks continu bezig bent met het open en dicht klappen van de loop kan er een gebrek aan precisie ontstaan. Erg vervelend als u bijvoorbeeld op doelwitten schiet, enkele millimeters kunnen het verschil maken als het gaat om het schieten met een luchtbuks. Deze luchtbuks beschikt dus over een onderspanner, in principe doet deze onderspanner hetzelfde als de knikloopbuks alleen dan aan de ‘buitenkant’ van het geweer. Ook bij dit type luchtbuks moet er na ieder schot worden geleden.

Het kiezen van een goed merk

Het is natuurlijk ook van groot belang dat u een goed merk kiest bij het kopen van uw luchtbuks. Een goed merk is bijvoorbeeld Hatsan. De Hatsan luchtbuks is ontzettend betrouwbaar en veilig, niet onbelangrijk natuurlijk. Hatsan beschikt over een ruim assortiment luchtbuksen. Hatsan is 1 van de grootste spelers als het gaat om het verkopen van luchtbuksen. Hatsan is al sinds 1976 luchtbuks fabrikant en is sindsdien niet meer weg te denken uit deze markt.