Acat Nederland
Image default
Zakelijke dienstverlening

Het belang van lunch op kantoor

Tijdens de lunchpauze zijn medewerkers vaak vrij om te kiezen wat ze gaan doen. Sommige kiezen om de lunch te eten aan het bureau, anderen gaan een stukje wandelen en een deel van het personeel zit gezamenlijk in de kantine. Een gezamenlijke lunch op het kantoor zorgt ervoor dat je samen met alle medewerkers gezellig aan een tafel kan zitten eten! In dit artikel leggen wij uit waarom dit zo belangrijk is. 

De positieve effecten van een gezamenlijke lunch

Kies je ervoor om een of twee keer in de week gezamenlijk met al het personeel te genieten van een gezonde lunch, dan kan dit veel positieve effecten hebben. Als eerst kan je lekker kletsen aan de tafel tijdens de lunch en genieten van het heerlijke eten. Omdat de medewerkers elkaar beter leren kennen wordt de samenwerking tussen de personeelsleden verbeterd en zorgt dit voor een algemeen betere ervaring op de werkvloer. 

Daarnaast verbetert goed eten ook de moraal van de medewerkers. Lekker eten maakt mensen blij, en wanneer het personeel weer aan het werk gaat naar een lekkere maaltijd voelen ze zich meer gemotiveerd om te werken. Daarnaast geeft het natuurlijk ook het idee dat de werkgever geeft om het welzijn van het personeel. Omdat de motivatie hoger wordt gaat de productiviteit ook verbeteren en levert het een positief effect op je personeel. 

Natuurlijk is een gezonde lunch ook erg goed voor het lichamelijke welzijn van het personeel. Vers eten is natuurlijk een stuk beter dan de kant en klare broodjes van een supermarkt. Je zorgt ervoor dat het personeel de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt en minder snel ziek wordt. Dit is niet alleen goed voor de medewerkers, maar ook voor de werkgever. Meer weten? Lees hier waarom lunch op kantoor zo belangrijk is.  

Een gezamenlijke lunch verzorgen

Hoewel een gezamenlijke lunch ideaal is voor het personeel kan het soms lastig zijn om dit te verzorgen. Je moet langs de supermarkt om producten te halen en de keuze is enorm. Daar bovenop moet je ook nog rekening houden met allergie en dieetwensen. Wil je verse en gezonde producten, dan moet je ook nog eens langs een bakkerij, slager of biologische groentewinkel. Heb je eindelijk alles, dan moet al het eten alsnog worden voorbereid!

Het voorbereiden van een lunch op werk is erg veel moeite. Kies er daarom voor om bij de Buurtboer een volledig verzorgde lunch te laten bezorgen naar je bedrijf. Geef je voorkeuren door en het bedrijf regelt alles voor je. De lunch wordt op maat samengesteld en gevarieerd. De producten zijn vers en biologisch. Trek gekregen in lunch op kantoor? Lees hier alles over de buurtboer in de media.

https://www.debuurtboer.nl/