Acat Nederland
Image default
Dienstverlening

Geboortetens; de effectieve manier om pijn van de weeën te verminderen

Ben jij zwanger en heb je bijna de uitgerekende datum bereikt? Ben je je hier al helemaal op aan het voorbereiden en ben je zoekende naar een goede pijnbestrijding voor tijdens de bevalling? Er bestaan verschillende vormen van pijnbestrijding om de pijn van de weeën te verminderen. Hiervan kan het grootste deel alleen in het ziekenhuis toegediend worden, zoals de ruggenprik, injectie met pethidine en remifentanil via een infuus. Maar tegenwoordig is er ook thuis een super goede vorm van pijnbestrijding mogelijk, namelijk met de geboortetens.

De geboortetens is een niet medicamenteuze manier om de pijn van weeën te verminderen. Waar bij de medicamenteuze manieren van pijnbestrijding altijd een klein risico verbonden is voor zowel baby als moeder, is het gebruik van de geboortetens volkomen veilig voor zowel de baby als de moeder.

De werking van TENS is wetenschappelijk bewezen

De geboortetens, veelal gewoon TENS genoemd, is een klein handzaam apparaat dat je zelf tijdens de bevalling kan bedienen. Het TENS apparaat geeft lichte stroomimpulsen af. Pijn verminderen door middel van stroomimpulsen is een eeuwenoud gebruik. Vanaf de jaren 50 wordt deze vorm van pijnbestrijding toegepast door medisch specialisten in klinieken en ziekenhuizen. Sinds de jaren 50 tot nu zijn er vele studies en wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de werking van elektrische stroomimpulsen. En met een zeer positief resultaat.

Via elektrode pleisters, welke verbonden zijn met het TENS apparaat, die je op de huid van je rug plakt kan je jezelf kleine stroomstootje toedienen. De sterkte van de stroomstootjes kan je zelf instellen. Het voelt aan als een lichte tinteling, je zal absoluut geen pijn ervaren van de stroomstootjes. De elektrische stimulatie zorgt ervoor dat de pijnsignalen richting de hersenen verminderen, je een ontspannen gevoel krijgt en je lichaam endorfine aan gaat maken.

TENS huren via MaMMaTENS

Inmiddels is het gebruik van TENS niet meer alleen mogelijk in klinieken en ziekenhuizen, maar zijn er verschillende TENS apparaten ontwikkeld voor eigen gebruik. De TENS apparaten van MaMMaTENS zijn speciaal ontwikkeld voor vrouwen die hun pijn willen bestrijden tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling en na de bevalling. TENS voor bevalling huren? Bekijk alle opties op de website van MaMMaTENS.  

 

https://www.mammatens.nl/