Acat Nederland
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie bij klachten door een scheef bekken

Een scheef bekken, ook wel bekend als een bekkenverwringing of bekkeninstabiliteit, kan leiden tot pijn en ongemak in de onderrug, het bekkengebied en de heupen. Deze aandoening treft vaak vrouwen tijdens of na de zwangerschap, maar kan ook mannen en niet-zwangere vrouwen treffen. Gelukkig kan fysiotherapie helpen bij het verlichten van deze klachten en het herstellen van de balans in het bekken.

Bij Fysiotherapie Van der Vegt begrijpen we de impact van een scheef bekken op uw dagelijks leven en streven we ernaar om effectieve behandelingen te bieden om uw welzijn te verbeteren.

Oorzaken en Symptomen

Een scheef bekken kan om verschillende redenen ontstaan, waaronder:

  • Zwangerschap

  • Overmatige belasting van het bekken

  • Trauma of letsel

  • Spierzwakte of disbalans

Symptomen van een scheef bekken kunnen variëren van milde tot ernstige pijn in de onderrug, het bekkengebied, de heupen en zelfs de benen. U kunt ook last hebben van instabiliteit, een beperkt bewegingsbereik en problemen met lopen.

De Rol van Fysiotherapie

Fysiotherapie kan een cruciale rol spelen bij het behandelen van klachten door een scheef bekken. De behandeling omvat vaak de volgende stappen:

  1. Evaluatie: Een fysiotherapeut zal uw bekken grondig beoordelen om de oorzaak van de scheefstand te identificeren en de ernst van de situatie vast te stellen.

  2. Behandelplan: Op basis van de evaluatie zal een persoonlijk behandelplan worden opgesteld, inclusief doelen voor herstel.

  3. Oefeningen: U krijgt specifieke oefeningen om de spieren rond het bekken te versterken en de balans te herstellen.

  4. Manuele Therapie: De fysiotherapeut kan manuele technieken gebruiken om de gewrichten in het bekkengebied te mobiliseren en spierspanning te verminderen.

  5. Houdings- en Bewegingsadvies: U leert hoe u uw houding en bewegingspatronen kunt verbeteren om herhaling van de klachten te voorkomen.

Herstel en Kwaliteit van Leven

Met de begeleiding van een fysiotherapeut kunt u werken aan het herstellen van de balans in uw bekken. Het doel is om de pijn te verminderen, de functie te verbeteren en uw algehele kwaliteit van leven te herstellen.

Als u last heeft van klachten door een scheef bekken, aarzel dan niet om contact op te nemen met Fysiotherapie Van der Vegt. Onze deskundige fysiotherapeuten staan klaar om u te helpen uw bekkenproblemen aan te pakken en u te begeleiden naar een betere gezondheid en welzijn.

 

https://www.fysiotherapievandervegt.nl/fysiotherapie-bij-klachten-door-een-scheef-bekken/