Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

Een VOG aanvragen

Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen als u bijvoorbeeld gaat werken in de kinderopvang, het onderwijs of als taxichauffeur. U maakt hiervoor een afspraak nadat u het volledig ingevuld aanvraagformulier van de werkgever of instantie heeft ontvangen.

Meenemen

Een volledig ingevuld aanvraagformulier VOG. Dit aanvraagformulier krijgt u van uw werkgever.

Een legitimatiebewijs, zoals paspoort of rijbewijs. Machtigt u iemand? Dan neemt deze een schriftelijke machtiging mee en zijn of haar eigen legitimatiebewijs.

Pinpas of geld.

Goed om te weten

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie beoordeelt de aanvraag.

Een VOG wordt afgegeven door Dienst Justis.

Gaat u de VOG digitaal aanvragen? Dan zet uw werkgever de eerste stap: hij/zij zet de VOG aanvragen online voor u klaar.

Geeft uw werkgever (of u) de voorkeur aan schriftelijk aanvragen? Dan moet de aanvraag op papier worden ingediend bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

In een aantal gevallen is een VOG voor vrijwilligers gratis digitaal aan te vragen (de instanties waar de vrijwilliger voor werkt moet deze aanvragen).

Voorkom extra kosten. Op internet zijn commerciële partijen actief die voor u een VOG-aanvraag kunnen klaarzetten. Deze bedrijven zijn géén onderdeel of partner van Justis.

1 tot 4 weken na de aanvraag krijgt u de VOG of de afwijzing per post thuisgestuurd.

Kosten

De Verklaring omtrent gedrag via de gemeente kost € 41,35.

Een VOG online aanvragen via Justis kost € 33,85.

Voor bedrijven € 207,00.

Vrijwilligers die werken met kwetsbare mensen krijgen de VOG gratis.