Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

De verschillende soorten kunststijlen voor in huis

Een schilderij is een echt pronkstok. Het kan die ene saaie, kale muur direct een stuk interessanter maken. Een schilderij zegt ook veel over jou als persoon. Ga je voor een eenvoudig landschap of misschien wel voor een exotisch portret? En wat voor kunststijl spreekt jou het meest aan? In dit blog vertellen we je meer over de verschillende soorten kunststijlen voor in huis.

Moderne kunst
Moderne kunst is kunst dat stamt uit de negentiende eeuw. Schilders hielden zich in die tijd steeds minder aan regels en gingen experimenteren. Zo zie je schilderijen waarin realistische beelden gecombineerd worden met fantasieën. De kunstenaars gebruikten ook andere materialen.

Abstracte kunst
In abstracte schilderijen zie je vaak veel vormen, lijnen, materialen en kleuren. De zichtbare werkelijkheid wordt door de kunstenaar op een andere manier afgebeeld. Een bekende Nederlandse kunstenaar die veel abstracte kunst heeft gemaakt is Piet Mondriaan. Het tegenovergestelde van abstracte kunst is figuratieve kunst. 

Kleurrijke kunst
Kunstenaars kiezen niet alleen bewust wat ze schilderen, maar ook welke kleuren ze hiervoor gebruiken. Door bepaald kleurgebruik kan de kunstenaar een bepaalde boodschap overbrengen. Zo kan de schilder er bijvoorbeeld voor kiezen om erg opvallende kleuren of juist natuurlijke tonen te gebruiken. Andere kunstenaars kiezen er juist heel bewust voor om geen kleur te gebruiken en maken zwart-wit kunst. De kunstenaar wil met een zwart-wit schilderij vaak de aandacht op het onderwerp leggen.

Fotografie kunst
Bij niet elk kunstwerk is verf aan te pas gekomen. Tegenwoordig wordt ook fotografie als kunstvorm geaccepteerd. Elke fotograaf heeft een eigen unieke stijl en legt voorwerpen, landschappen of personen op eigen wijze vast door gebruik te maken van verschillende technieken. Een foto als kunstwerk heeft als eigenschap dat het emotie los maakt.

Wil je een mooi schilderij kopen voor in huis? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Sweet Living Shop. Je vindt hier prachtige fotoschilderijen, maar ook kunstwerken in andere kunststijlen. Je kunt er zelfs De Nachtwacht op de kop tikken!

https://www.sweetlivingshop.nl/