Acat Nederland
Image default
Woning en Tuin

Een gietvloer in de garage

Er zijn veel verschillende soorten gietvloeren, maar sommige toepassingen omvatten het gebruik ervan in de woonkamer of badkamer. Gietvloeren kunnen ook buiten als terras gebruikt worden. Echter zien we toch vaak dat de meeste gietvloeren in de garage worden gelegd. 

Vereisten voor een garagevloer

Een garage en een kinderkamer (of een badkamer) vereisen verschillende dingen. In een garage pas je vaak geen extra behandeling toe die past bij de andere bestemming van de vloer. Desalniettemin kan dit nadelen en problemen met zich meebrengen. U kunt lekkage hebben van uw olie, benzine of andere vloeistoffen in de garage. Bovendien is een kale betonvloer niet vloeistofdicht en kan er vloeistof doorheen dringen. Als u echter een gietvloer plaatst, wordt de garage waterbestendig. Een betonnen garagevloer, of een ander deel van uw huis, kan gemakkelijk vuil worden. Een gietvloergarage niet omdat deze bestand is tegen stof en vuil. Het is geen overbodige luxe – het maakt je leven gemakkelijker

Waarom een gietvloer garage?

Als je veel tijd in je garage doorbrengt, weet je dat het behoorlijk chaotisch kan worden. Een garagevloer moet tegen een stootje kunnen en niet elke oplossing is daarvoor geschikt. De epoxyharsvloeren zijn bestand tegen morsen en vlekken die u onvermijdelijk in uw garage zult hebben. Betonlook epoxyvloeren zijn een slimme oplossing voor woningen met garages. Het materiaal is onder andere gemaakt van kunstharsen wat zorgt voor een zeer taai product.

Opties voor jouw specifieke situatie

Elke situatie is anders. Het kan zijn dat u op uw specifieke locatie te maken krijgt met verschillende veiligheidsmaatregelen. Misschien heeft u bijvoorbeeld te maken met brandwerende maatregelen of iets anders. Dan is het wellicht goed om te weten dat een gietvloergarage brandwerend is. Uw vloer kan ook een slipgevaar opleveren. Maar B-art heeft hier al een oplossing voor. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een antisliplaag die in verschillende gradaties verkrijgbaar is.

Meer weten over een gietvloer in de garage?

We weten dat het kiezen van een parkeergarage voor uw gebouw ingewikkeld kan lijken. Daarom willen we het je makkelijker maken door je uitgebreid alle mogelijkheden te geven. Om u te helpen, bel ons en we zullen u graag begeleiden op elke mogelijke manier. Kijk ook eens op onze website of kom langs voor een rondleiding. Dit is helemaal niet bindend. Over een paar dagen weet je de kosten.