Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

Dit is waar jij jouw kat moet laten overnachten!

Als we puur kijken naar het karakter van een kat, komen termen als ‘koppig’ al wel snel naar voren. Katten doen in tegenstelling tot honden toch al gauw wat ze zelf willen. Voor wat betreft hun slaapplek is dit natuurlijk iets goeds, maar kan het ook enorm tegenwerken. Wat we hiermee bedoelen, lees je in dit blog. Hiernaast vertellen we je hoe je een probleem als bovenstaande wat kunt tackelen. Lees daarom gauw verder in dit blog!

Op naar buiten!

Als jouw kat buiten slaapt, is de kans groot dat je jouw kat niet zo heel veel ziet. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een kat sneller geneigd is zijn of haar instincten te volgen als deze buiten slaapt. Merk je de laatste tijd dus dat jouw kat wat drukker, feller en wilder is? Misschien wordt het dan eens tijd om de deur ’s nachts op slot te doen en jouw kat lekker binnen te laten slapen!

Een kattenluikje in jouw deuren

Als jouw kat ’s avonds graag buiten is, is het nogal lastig om de hele avond te gaan wachten tot je kat thuis is om hem of haar dan vervolgens binnen te laten slapen. Zorg er daarom bijvoorbeeld voor dat je een kattenluikje laat monteren voor jouw kat! Jouw kat heeft zo meer dan genoeg mogelijkheden om zowel binnen als buiten te slapen en dus zal het gedrag van jouw kat zich hieraan aanpassen.

Een eigen plekje voor je kat

Als je nog een stapje verder wilt gaan in de slaapplek van jouw kat, bestaat de mogelijkheid om een zogeheten kattenhuis te kopen. Je zorgt er op deze manier voor dat er een eigen, vertrouwd plekje ontstaat voor jouw kat. Hier hebben katten overigens altijd behoefte aan!

De kans is door zo’n kattenhuis groot dat je kat het grootste deel van de nacht – en waarschijnlijk ook van de dag – binnen blijft. Als je eens een kijkje neemt bij Krabpaal.nl vind je talloze kattenhuizen die het gedrag van jouw kat in positieve zin zullen beïnvloeden!

 

https://www.krabpaal.nl/