Acat Nederland
Image default
Woning en Tuin

Spuitlijm gebruiken in de bouw

Lijm spuiten, aandrukken en klaar. Als je werkt in de bouw weet je vaak de voordelen van spuitlijm al. Een bekende spuitlijm op de markt is Rectavit Fast Forward. Dit is een spuitlijm in een handige spuitbus of in een draagbaar drukvat die gebruikt kan worden voor ontzettend veel toepassingen. Het grootste voordeel van spuitlijm is de gemakkelijke applicatie van de lijm. Je hoeft de lijm namelijk alleen maar op het oppervlak te spuiten en hoeft deze vervolgens niet handmatig te verdelen.

De voordelen van Rectavit spuitlijm

Spuitlijm is erg makkelijk in meerdere lagen aan te brengen, waardoor je altijd een sterke hechting creëert, zonder extra droogtijd. Dit is erg voordelig als je een grote klus hebt en wat tijd wilt besparen. Rectavit Fast Forward is op alle ondergronden en materialen te gebruiken, waardoor de lijm ingezet kan worden in iedere bouwfase. Zo kun je de lijm gebruiken om zachte isolatiematerialen aan te brengen of plastic- en bouwfolie te verlijmen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de lijm enkel- of dubbelzijdig aan te brengen.

Spuitlijm met of zonder hulpkleur

Nog een voordeel van Rectavit Fast Forward is dat de lijm in twee verschillende kleuren verkrijgbaar is. Zo kun je kiezen voor de oranje spuitlijm, ideaal om het spuitbeeld en lijmverbruik in ruwbouw optimaal te beoordelen. Heb je liever een onzichtbare lijmnaad? Dan kun je kiezen voor de transparante spuitlijm. Deze lijm is ideaal om te gebruiken in de buurt van afgewerkte elementen, zoals architectonisch beton, of bij doorschijnende materialen.