Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Dit heb je nodig voor jouw volgende fietsvakantie

Een fietsvakantie is een geweldige manier om de wereld te verkennen. Of je nu de kustlijn van een land volgt of de bergen beklimt, je krijgt de kans om de natuur te bewonderen, nieuwe plaatsen te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Maar voordat je op pad gaat, moet je je goed voorbereiden en ervoor zorgen dat je alles bij je hebt wat je nodig hebt voor je volgende fietsvakantie. Denk bijvoorbeeld aan een goede fietsendrager om alle spullen mee te nemen, en een goede gps om op de juiste plek aan te komen. In dit artikel vind je alle tips die ervoor zorgen dat je fietsvakantie een succes wordt.

Kies voor een goede, betrouwbare fiets 

Kies een fiets die comfortabel is en geschikt is voor de omstandigheden waarin je zult fietsen. Je wilt ook dat je fiets licht en sterk genoeg is om je bagage te dragen. Koop eventueel accessoires zoals een fietscomputer, een fietspomp, een zadelzak en duidelijke verlichting. Daarnaast wil je dat de fiets betrouwbaar is. Het laatste waar je op zit te wachten tijdens je vakantie is dat je fiets niet meer naar behoren werkt. Ga je vaker lange stukken weg op de fiets? Dan is het verstandig een verzekering af te sluiten. Wanneer je fiets iets mankeert, wordt dit meteen door een professional opgelost. Zo kan je snel je weg vervolgen naar de volgende stop.

Kies je bagage uit op gewicht

Je fiets heeft een bagagerek of fietstas nodig om je spullen mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een Thule fietsendrager. Een stevige fietsendrager zorgt ervoor dat je probleemloos alle benodigdheden met je meeneemt op vakantie, zonder dat dit je hindert tijdens het fietsen. Kies voor een fietsendrager die licht genoeg is om mee te nemen, maar sterk genoeg is om je spullen te beschermen. Zoek daarnaast ook een rugtas die je comfortabel voor lange tijd kan dragen. Kies hierbij voor een rugtas die waterdicht is. Waar je ook naartoe fietst, je hebt geen garantie dat het droog blijft tijdens al je fietstochten.

Een gps brengt je op de volgende bestemming

Tijdens het fietsen in nieuwe gebieden heb je navigatie nodig om je weg te vinden. Koop een kaart of een GPS-apparaat, zodat je weet waar je heen gaat. Dit is vooral handig als je buiten de gebaande paden gaat. Een goede gps is vaak wat duurder, maar weet ook buiten de bekende paden nog precies waar je langs moet om van A naar B te komen. Een goede gps is een van de belangrijkste investeringen, omdat je niet wil verdwalen tijdens een van je fietsritten. Doelloos fietsen terwijl het langzaam donker wordt is kan in sommige gebieden zelfs gevaarlijk zijn. Zorg dus voor een goed werkende gps die tegen een stootje kan.

Vergeet ook overige essentials niet

Zorg ervoor dat je een goed gevulde eerstehulpkit bij je hebt, voor als je onverwacht een ongeluk krijgt. Zorg ook dat je een telefoon bij je hebt, zodat je hulp kunt krijgen als je die nodig hebt. Ten slotte heb je voedsel en water nodig om je energie op peil te houden. Neem voedsel mee dat licht en voedzaam is, zoals noten, fruit en brood. Neem ook genoeg water mee om je gehydrateerd te houden. Hou hierbij ook rekening met extra reistijd, bijvoorbeeld wanneer je verdwaald of in een onverwachte situatie terecht komt.