Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

Dekzeil

Een dekzeil is op elke bouw of in elk huishouden een must om er een paar van te hebben liggen. Hoe vaak komt het wel niet voor dat u snel even wat moet afdekken als er opeens een flinke regenbui komt waar u niet op zat te wachten? Of dat u een feestje wilt houden en dat het weer er toch opeens niet meer zo rooskleurig uitziet. Dekzeilen zijn er in heel veel varianten, denk hierbij aan verschillende sterktes, diktes, kleuren en maten.

Dekzeil voor thuis.

Er zijn natuurlijk professionele kwaliteiten dekzeil, denk hierbij aan PVC of vrachtwagenzeil kwaliteit van 650 of 900 gr/m2. Dit is voor het kortstondig afdekken van bijvoorbeeld uw meubelen als u uw parketvloer weer eens aan het schuren bent misschien wat overdreven. Daarom zijn er natuurlijk ook lichtere soorten zeil beschikbaar. U kunt hierbij denken aan een PE afdekzeil van bijvoorbeeld 160 of 260 gr./m2. Dit zijn dekzeilen die u eigenlijk gewoon in uw garage moet hebben liggen voor als het eens nodig zou zijn. En dat eens, is vaker dan u denkt!

Dekzeil op de bouw.

Dekzeilen worden op de bouw natuurlijk erg vaak gebruikt, te denken aan bijvoorbeeld het afdekken van een dak, of het dichtmaken van een erker die nog niet klaar is. Of voor het afdekken van het gat in het dak, als er een dakkapel op een huis wordt gebouwd. Bij dit soort werkzaamheden is ligt het dak of uw huis vaak een tijdje open voor weer en wind. U wilt natuurlijk niet dat als het dak op ligt er een hoosbui komt en u flinke lekkage heeft tot zelfs op de benedenverdieping. Als u hierbij een goed dekzeil gebruikt en dit goed monteert, dan is de kans op lekkage vele malen kleiner en kan de aannemer na de stortbui of het slechte weer gewoon weer verder gaan met de bouwwerkzaamheden. 

Of voor uw boot.

Een boot is ook zoiets, hierbij wilt u een goed afdekzeil gebruiken. Zodat niet uw geliefde boot na het winterseizoen geheel verwoest is door waterschade. Gebruikt u hierbij een heel licht bouwzeiltje (v.d. gamma o.i.d) dan is de kans groot dat dit door gaat lekken. Komt u dan een paar maanden later weer bij uw boot dan is het kwaad al geschied.