Acat Nederland
Image default
Zakelijke dienstverlening

De waarheid over uw lopende toiletten en druppelende kranen

De waarheid over uw lopende toiletten en druppelende kranen

Druppelen,  Druppelen, Druppelen. Het is dat vervelende druipende geluid dat je ’s nachts wakker houdt. Maar het is meer dan irriterend en hinderlijk. Lekkende kranen en stromende toiletten in onze huizen verspillen elke maand een enorme hoeveelheid water en stelen van gezingsbudgetten. De hoeveelheid afval is schokkend en zou ons in verlegenheid moeten brengen.

Wc verstopt Amsterdam voorspelt dat een enkele druppelende kraan 19 liter water per dag kan verspillen! Dat is bijna 7000 liter water per jaar. Bovendien verhoogt dat uw waterrekening ook flink. En dit allemaal door een enkele drupellende kraan. Een snel druppelen, lekkende douchekop en een stromend toilet voegen nog meer toe aan het totaal. En als het een warwaterklep is, kost het nog meer in verspild verwarmd water. Het is vermijdbare verspilling.

Het gemiddelde huishouden gebruikt ongeveer 105,67 liter water per dag. Naar verwachting wordt 10% daarvan volledig verspild door lekkende kranen en lopende toiletten.

Waarom het gebeurt.

Er zijn weinig dingen vervelender dan een lekkende kraan of stromend toilet. Het is niet jouw fout. Het is niets dat u heeft gedaan waardoor onderdelen zijn versleten. Mechanische onderdelen verouderen en moeten worden vervangen om de goede werking te behouden. Langzame lekken treden op als gevolg van slijtage, losse fittingen, versleten O-ringen of zoiets eenvoudigs als een versleten ring. Sommige lekken zijn eenvoudig te verhelpen.

Als u uw huis op lekken controleert, vergeet dan niet de boiler, uw kledingwasmachine, een eventuele wastobbe en zichtbare leidingen. Iedereen kan de boosdoener zijn.

Wat je kunt doen.

Het repareren van lekkende kranen, douches en stromende toiletten is niet altijd moeilijk. Soms kun je het zelf repareren door een losse moer of fitting aan te draaien. Door een online tutorial te kijken, kunt u sommige van deze reparaties zelf uitvoeren. Zorg ervoor dat u identificeert welke van de vier soorten kranen u kunt tegenkomen: compressie, kogeltype, patroon of keramische schijf. Elk is gebaseerd op verschillende onderdelen, oringen, neopreen afdichtingen en componenten die verslijten en na verloop van tijd worden vervangen.

Hoewel er veel grappen zijn over het laten lopen van toiletten, is de impact op de waterrekening niet om te lachen. Het typische stromende toilet verspilt 50 liter water per dag. Dat is een ongelooflijke hoeveelheid water die in uw riool wordt gespoeld. En in de meeste gevallen vereist het repareren ervan niets meer dan een vervangende toiletklep of aanpassing aan de ketting van de klep. Iets wat u zelf kunt doen na een bezoek aan de bouwmarkt.

https://wcverstoptamsterdam.nl/