Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van ruwvoer voor je paard

Als je een paardenruiter bent, dan weet je dat ruwvoer een belangrijk onderdeel is van het dieet van je paard. Ruwvoer is essentieel voor paarden, omdat het hun spijsvertering gezond houdt en hen voorziet van de voedingsstoffen die ze nodig hebben om actief en gezond te blijven. Maar wat is ruwvoer precies en waarom is het zo belangrijk voor paarden? Lees verder om daar achter te komen en wie weet schaf jij binnenkort jouw ruwvoer aan bij Dumea Agro Milieu

Wat is ruwvoer?

Ruwvoer is een soort voer dat paarden kunnen eten. Het omvat zaken als hooi, gras en andere planten. Ruwvoer is een belangrijk onderdeel van het dieet van een paard, omdat het de spijsvertering gezond houdt. Paarden hebben veel vezels nodig in hun dieet, en ruwvoer is een geweldige bron van vezels. Vezels helpen paarden hun voedsel goed te verteren en voorkomen spijsverteringsproblemen zoals koliek.

Ruwvoer is ook een goede bron van vitaminen en mineralen. Hooi bevat bijvoorbeeld veel vitamine A, wat essentieel is voor het gezichtsvermogen van een paard. Gras is ook een goede bron van vitamine E, wat belangrijk is voor het immuunsysteem van een paard. Naast vitaminen en mineralen levert ruwvoer paarden ook energie. Wanneer paarden hooi of gras eten, zetten ze de cellulose in de planten om in glucose, die ze gebruiken voor energie. 

Waarom is ruwvoer belangrijk?

Zoals we al eerder zeiden, is ruwvoer essentieel voor paarden omdat het hun spijsvertering gezond houdt. Paarden hebben veel vezels nodig in hun dieet om spijsverteringsproblemen zoals koliek te voorkomen. Naast het voorkomen van spijsverteringsproblemen helpt ruwvoer paarden ook om een gezond gewicht te behouden. Als je wilt dat je paard op een gezond gewicht blijft, moet je ervoor zorgen dat ze voldoende ruwvoer in hun dieet krijgen. 

Een andere reden waarom ruwvoer zo belangrijk is voor paarden is dat het ze voorziet van de voedingsstoffen die ze nodig hebben om actief en gezond te blijven. Hooi bevat bijvoorbeeld veel vitamine A, wat essentieel is voor het gezichtsvermogen van een paard. Gras is ook een goede bron van vitamine E, die belangrijk is voor het immuunsysteem van een paard. Naast vitaminen en mineralen levert ruwvoer paarden ook energie. Wanneer paarden hooi of gras eten, zetten ze de cellulose in de planten om in glucose, die ze gebruiken voor energie. 

Zoals je ziet is ruwvoer een belangrijk onderdeel van het dieet van je paard. Het helpt de spijsvertering gezond te houden en voorziet ze van de voedingsstoffen die ze nodig hebben om actief en gezond te blijven. Als je wilt dat je paard gelukkig en gezond is, zorg er dan voor dat ze voldoende ruwvoer in hun dieet krijgen!

 

https://shop.dumea-agro.nl