Acat Nederland
Image default
Auto’s en Motoren

Damesfiets

Er zijn veel maten en soorten fietsen. Zo heb je verschillende kinderfietsen, voor jongens en meisjes. Daar zit dan ook nog verschil in maten en leeftijden. Je hebt natuurlijk ook herenfietsen en damesfietsen. In al deze fietsen heb je natuurlijke ook verschillende prijsklassen. Voor bijvoorbeeld een elektrische damesfiets is al gauw boven de duizend euro. 

Vaak is het moeilijk om zo te zien wat de perfecte type fiets voor je is en voor je andere gezinsleden. Daarom is het handig om eerst wat research te doen voor dat je een fiets koopt. Als je bijvoorbeeld veel op fietsvakantie gaat, kan je bijvoorbeeld zoeken naar tips voor fietsvakantie. Of als je van mountainbiken houdt kan je kijken naar verschillende mountainbikes. Vraag ook naar advies van de fietsendealer.   

Een goeie vraag om vooraf te stellen is hoeveel je de fiets gaat gebruiken. Gebruik je hem voor korte afstanden, dan hoeft het niet een speciale fiets te zijn. Ga je juist voor lange ritten dan moet je aan iets anders denken. Je kan bijvoorbeeld ook gaan voor een elektrische fiets. Een elektrische fiets is een fiets die door een elektromotor aangedreven wordt, al dan niet in combinatie met spierkracht. De elektrische fiets met zelfstandige aandrijving heet ook wel E-bike en komt van electric bike. Je kan ook gaan voor een speed pedelec. Dis is een snellere variant van de elektrische fiets. De elektrische fiets gaat namelijk 25 km/u, terwijl de speed pedelec wel 45 km/u gaat. Het kan natuurlijk ook gewoon een stadsfiets worden. Deze zijn eenvoudiger en je bent minder geld kwijt. Je moet wel alles op eigen kracht doen. Het is wel nuttig voor als je bijvoorbeeld een feestje hebt. Voor de speed pedelec moet je namelijk in bezit zijn van een rijbewijs AM. Een elektrische fiets kan best gevaarlijk zijn als je iets hebt gedronken na een feestje.